XR-85X90L - jaki będzie kolejny model? Ile jeszcze czasu w sprzedaży?

Adik90

New member
W kwestii OLED, Bravia 8 nie powala. Dużo lepszy C4. W kwestii LCDkow, Bravia 7 vs c855, TCL ma wyższy kontrast i głębsze czernie, ale ma problem ze szczegółowością ciemnych partii obrazu (kontrast w cieniach) za to nie radzi sobie tak dobrze jak Sony z ruchem (sport, dynamiczne sceny w filmie). Jego kolory również bez kalibracji bardziej odbiegają od wzorca.
TCL generalnie jako wirtualna galeria obrazów na pewno będzie lepszym wyborem.
Jakie masz ustawienia obrazu w B7?
Brawia 8 nie powala ? na testach wydaje się lepszy od 7 ,jeśli chodzi o kontrast i czerń pomijając słabsza jasność SDR od 7 .Tzn odnośnie ustawienia obrazu co masz na myśli ? . Jest w Media Expert Hisense UXKQ ale nie ma żadnych konkretniejszych recenzji na temat tego modelu . Wiesz coś może na temat tego modelu ?

Arek

Member
Chętnie poszedłbym w B9 ale jest ,tylko 75 cali a szukam 65 . Zastanawiam się też nad TCL C855 i z tego co patrzyłem jest ,lepszy nawet od Samsunga QN95D w porównaniu na YouTube. Nie wiedziałem,że wybór telewizora będzie aż takie trudne 😮‍💨😮‍💨😮‍💨
a daleko masz do jakiegoś miasta? Bez problemu TCL C855 znajdziesz w mediaexpert, możesz przez infolinię podadzą Ci w którym, są nawet w 75" , do tego w SonyCentre chyba w każdym mają Bravię 7 i 9, weź ze sobą jakiś materiał porównawczy na pendrive i jedź do salonów zobaczyć różnice własnym okiem. Nie sugeruj się tym co widzisz na YT bo to pewnie w 90% sponsorowane recencje, a jeśli nie sponsorowane to jednej nie obiektywne;)

Co do FOMO, tak oglądałem też ten materiał, ale musisz wziąć pod uwagę że gość ocenia pod kątem "value for money" i to jest tak trochę naciągane porównanie, faktycznie treści słabszej jakości wyglądają podobnie, ale jednak jest przepaść w kontraście i czerni i kątach, sam musisz tego doświadczyć

Do góry