Xbox X series - recenzja, opinie użytkowników, informacje, nowości - wszystko o xbox x

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Xbox Series X bije rekordy sprzedaży! PS5 i Nintendo Switch daleko w tyle"

https://www.pcworld.pl/news/Xbox-Se...5-i-Nintendo-Switch-daleko-w-tyle,425373.html

Tak, wiem, wiem. PS5 nie były dostępne ; )
Co ciekawe, a pisałem o tym już jakiś czas temu, wiele osób przez brak dostępności PS5, kupuje XSX, a jak już kupi, to po ptokach.
Paradoksalnie, znam kilka osób które kompletnie mają wywalone na exy, czy to na XB, czy PS, ot, chcą mieć konsole w domu, a że od zawsze mieli PS, to tak już płynęli na tej fali. Tutaj jest właśnie furtka dla XB.

Ostatnia edycja:

Pihexur

Member
Witam. Mam problem z konsola xsx a mianowicie z wyświetlanym obrazem w trybie gry. Sprawa wygląda tak , że po włączeniu konsoli kolory sa strasznie wyprane tak jak na górze. Gdy odepnę kabel z konsoli i podepnę na nowo , kolory robią się żywe i nasycone. Niestety w takiej grze jak gears of war po jednej cutscence tryb gry się wyłącza i po chwili włącza lecz z wypranymi kolorami
300189a69082477550a956b586b9e2f0.jpg

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Pihexur

Member
Zgadza się, problem lezy po stronie hdr.Na każdym porcie tak się dzieje. Mam Q90T. Uhd dla hdmi również zaznaczone. Z

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

kaminskakl

Active member
Bez reklam
To ciężki temat. Spróbowałbym zmienić porty HDMI, zrobić wspomniany update softu. Wstaw jeszcze zdjęcie z ustawień konsoli w zakładce TV. Masz Xa podpiętego do TV bezpośrednio? Próbowałeś wyłączyć tryb gier? Problem też wtedy występuje?

@armanig
Przełączyłem Xa bezpośrednio do TV i potwierdzam działanie VRR. Funkcja na Xbox sama się włączyła.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Z wad,jakie zauważyłem po 4 miesiącach użytkowania XSX :
- HDR czasami potrafi się zamulić (może pomóc wejście w ustawienia konsoli i od razu z nich wyjście)
- ze 3-4 razy się zawiesił,ale to jeszcze przed ostatnimi aktualizacjami
- przy instalacji Cyberpunka,napęd bardzo głośno chodził (konsola ustawiona w pozycji poziomej pracowała normalnie) ale przy instalacji innych gier,nie słyszałem niczego niepokojącego (może napęd wolniej chodził)

Poza tym jestem zadowolony (lepsza/płynniejsza grafa,szybsze menu/wczytywanie się
gier itd.)

drosophilia

Active member
Bez reklam
czy faktycznie to HDR w grach, to takie WOW??? Moj ampek go nie przesyla, a wole miec dzwiek 7.2 niz aby zarowa mi oczy wypala nienaturalnie... ;-)

Do góry