Jakim nowym sposobem?
Co do tych blokad, to pożal się... Koń by się uśmiał.
Nie będę miał możliwości przetestowania gry przed zakupem, to nic nie kupię. Proste.
Skończyło się dojenie kasy przez cwaniackie korporacje i mamienie opłaconymi recenzjami na YT.
Ci zresztą będą najwięcej piać, nie dość, że grają za darmo, to jeszcze oszukują ludzi przez sponsorskie umowy. Szkoda, że normalni gracze muszą cieżko pracować na te 250zł.
Większość gier po kilkunastu minutach wypieprzam, nie są warte mojego czasu.
Dla mnie, to naciąganie ludzi na niedopracowane, infantylne i wtórne gry, bez możliwości przetestowania przed zakupem, to jeszcze większe złodziejstwo.
Gdyby każda gra miała demo (kiedyś miało większość), to nie tknąłbym allegro kijem, bo i po co. Wszystkie gry które uważam za godne swojej ceny, kupuje w sklepie.
Będę brał pozycje które mogę brać w ciemno. COD, Fiifa, stajnia RS itp.
Reszty nie kupie, a mógłbym właśnie po takiej "demówce" z allegro pójść do sklepu i wydać dodatkowe pieniądze, więc finalnie to będzie ich strata finansowa.
Mylne jest też założenie, że jak zlikwidują te konta, to zaraz wszyscy się rzucą do sklepów i zaczną kupować gry po 300zł. Nie, odpadną, będą co najwyżej brać używki lub przejdą na PC.
Paradoksalnie, ci którzy złotówki nigdy nie wydali w sklepie, trzymają xb i płacą gamepassa, a od czasu do czasu dokupią konto z grą na allegro, wartość dla MS jest dalej dodatnia.
Siłą rzeczy społeczność też się zmniejszy, podobnie jak spadnie zainteresowanie zakupem konsoli, akcesoriami, gamepassem, a co jak co, XB powinien jednak gonić PS, szczególnie teraz, jak Sony zachowuje się jak mucha w rosole.