Zakup konsoli w moim przypadku nie zależy od firmy produkującej, tylko od biblioteki gier.Tutaj Sony bez dwóch zdań wygrywa z Microsoftem. Nie będę się rozpisywał i wymieniał, bo dużo trzeba by o tym napisać ale wystarczy podać chociażby The Last of Us. Kto grał ten wie. Właśnie dla takich gier kupuje się konsole i nie szkoda wydać na to przysłowiowego złamanego grosza.Nie odpowiedziales mi czy bedziesz w takim razie czekac na Xboxa nowej generacji?
Chyba ze kupi Cię PSVRA ja pomęczę się z Xonem jeszcze ten roczek i zapodam Scorpio![]()
Dokładnie, sami sobie strzelają w kolano. Chociaż niektórzy i tak kupią konsolę z wygody.Piramida
Wiązałoby się to ze zmniejszeniem sprzedaży konsoli. Ludzie kupowali często konsole właśnie dla gier na wyłączność, a skoro teraz będzie można je odpalić na PC - po co kupować xboxa?
Piramida
Wiązałoby się to ze zmniejszeniem sprzedaży konsoli. Ludzie kupowali często konsole właśnie dla gier na wyłączność, a skoro teraz będzie można je odpalić na PC - po co kupować xboxa?
Tym bardziej że na konsolę grę trzeba kupić, a na PC już niekoniecznieJeśli ktoś posiada w miarę dobrego PC-ta,to dla tej osoby,Xbox może nie być już takim kąskiem![]()
Pady w PS to zawsze była tragedia w porównaniu z tymi od Xboxa. Ja właśnie tylko dlatego zawsze miałem XPitu pitu, a karawana jedzie dalej.
Znudzony możliwościami PS4 i jeszcze bardziej zniesmaczony padem, właśnie teraz zastanawiam się nad kupnem XO-S, a za rok wezmę Scorpio.
Daleki jestem od przypowieści w stylu:
"Jak kogoś nie stać, to niech się weżmie do roboty"
..ale samo się ciśnie na usta.
Te 1400zł to żaden majątek, dostanę nowego (genialnego) pada, gry które w mojej ocenie są lepsze od tych w PS4 i wystarczy, a jak się znudzi to się sprzeda.
Proste.
Konsola jest po to żeby na niej grać.
Arni już nie pamiętasz czasów PlayStation / Pegasus / Nintendo
Pady w PS to zawsze była tragedia w porównaniu z tymi od Xboxa. Ja właśnie tylko dlatego zawsze miałem X
Powiem Ci że chciałbym żeby tak dobre i dopracowane gry powstawały też na PC. Nie rozumiem co inni widzą dziecinnego w grach typu Killzone, Bloodborne, Uncharted, TLOU, The Order, Until Dawn, Drivelclub, Infamous czy Ratchet??? Ok w przypadku Ratchet rozumiem ale gra i tak jest przedniaPS4 ma ciut lepszą grafikę (wręcz kosmetyka)i posiada więcej exclusivów,jednak dla niektórych osób,większość z nich może wydawać się za bardzo "dziecinna,cukierkowa,fantasy,japońska"![]()
Był jeszcze Racheta z drugiej strony,to jakoś ostatnio ich nie za dużo.W tym roku wyszedł praktycznie tylko "Uncharted 4" a inne premiery są non stop przesuwane i założę się,że na przyszłorocznych targach E3 będziemy widzieli dużo tych samych zapowiedzi,co miesiąc temu
![]()
Nie rozumiem co inni widzą dziecinnego w grach typu Killzone, Bloodborne, Uncharted, TLOU, The Order, Until Dawn, Drivelclub,
wyjdzie jeszcze Last Guardian
A moim zdaniem takich gier o jakich pisałeś jest duża mniejszośćNie pisałem o wszystkich grach,tylko o dużej większości.
Te bardziej "poważniejsze",to jak dobrze pójdzie,to ze 2 tytuły na rok![]()
Jak grał wcześniej i podobało mu się Ico i Shadow of the Colossus, to Last Guardian powinien łykać bez popijaniaNo to namów na tą grę Armaniga![]()
Bez dwóch zdań, ale każdy zrobi co sobie tam chce.Mi tam ogólnie trochę zwisa ten temat,bo i tak mam PC,ale gdybym miał dzisiaj wybierać,to kupiłbym jednak Sony zamiast X-a![]()
A moim zdaniem takich gier o jakich pisałeś jest duża mniejszość![]()
Jak grał wcześniej i podobało mu się Ico i Shadow of the Colossus, to Last Guardian powinien łykać bez popijaniaDla mnie jest to pozycja obowiązkowa.
Bez dwóch zdań, ale każdy zrobi co sobie tam chce.
MożeJak już przekroczysz wiek 20 lat,to i dla Ciebie nie będą wydawać się takie poważne![]()
Co Ty,zapomnij.Żadnych fantasy.Nawet "Wiedźmin".
Zapewne więcej niż MSCiekawy jestem także (chociaż wątpię abym kupił) co tam pokaże Nintendo NX...![]()