Xbox One S wchodzi na półki w dniu 2 sierpnia - jeśli chcesz kupić musisz się już dziś zapisać w kolejce.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Piramida
Wiązałoby się to ze zmniejszeniem sprzedaży konsoli. Ludzie kupowali często konsole właśnie dla gier na wyłączność, a skoro teraz będzie można je odpalić na PC - po co kupować xboxa?

Seizo

Active member
Bez reklam
Nie odpowiedziales mi czy bedziesz w takim razie czekac na Xboxa nowej generacji?
Zakup konsoli w moim przypadku nie zależy od firmy produkującej, tylko od biblioteki gier.Tutaj Sony bez dwóch zdań wygrywa z Microsoftem. Nie będę się rozpisywał i wymieniał, bo dużo trzeba by o tym napisać ale wystarczy podać chociażby The Last of Us. Kto grał ten wie. Właśnie dla takich gier kupuje się konsole i nie szkoda wydać na to przysłowiowego złamanego grosza.

Czy będę czekać na Scorpio - nie wiem, wszystko zależy od tego jakie będą gry na wyłączność. Po tegorocznym E3, MS nie zaprezentował tak naprawdę niczego, co by przykuło moją uwagę w stronę tej konsoli, a Sony mnie kupiło. Rok 2016 i 2017 zapowiada się bardzo dobrze jeżeli chodzi właśnie o gry na wyłączność na tą platformę. Czy zakupię PS4 Neo też nie wiem, 4K, HDR i odtwarzanie filmów lata mi koło du... Nie mam nawet TV UHD, a zresztą nie kupuję konsoli z powodu odtwarzacza BDUHD, dla mnie to tylko dodatek. Jeżeli Neo nie jest robione tylko pod VRa i gry faktycznie będą wyglądały lepiej i działały płynniej niż na starej PS4, to nie wykluczam zamiany. Na chwilę obecną FHD i dobra optymalizacja w zupełności mi wystarcza. Poza tym czytałem też, że oprócz Neo, Sony szykuje również odpowiedź na przyszłorocznego Scorpio i bądź tutaj człowieku mądry. Nowa konsola co rok to jakaś kpina.

Ostatnia edycja:

Seizo

Active member
Bez reklam
A ja pomęczę się z Xonem jeszcze ten roczek i zapodam Scorpio:D
Chyba ze kupi Cię PSVR :D:D

Piramida
Wiązałoby się to ze zmniejszeniem sprzedaży konsoli. Ludzie kupowali często konsole właśnie dla gier na wyłączność, a skoro teraz będzie można je odpalić na PC - po co kupować xboxa?
Dokładnie, sami sobie strzelają w kolano. Chociaż niektórzy i tak kupią konsolę z wygody.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida

Jeśli ktoś posiada w miarę dobrego PC-ta,to dla tej osoby,Xbox może nie być już takim kąskiem :wink:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja uważam,że obie (dotychczasowe) konsole - PS4,jak i X One,są w miarę dobre :wink:

PS4 ma ciut lepszą grafikę (wręcz kosmetyka) i posiada więcej exclusivów,jednak dla niektórych osób,większość z nich może wydawać się za bardzo "dziecinna,cukierkowa,fantasy,japońska" :wink: a z drugiej strony,to jakoś ostatnio ich nie za dużo.W tym roku wyszedł praktycznie tylko "Uncharted 4" a inne premiery są non stop przesuwane i założę się,że na przyszłorocznych targach E3 będziemy widzieli dużo tych samych zapowiedzi,co miesiąc temu :wink:

Z kolei Xbox One jest o jakieś 200 zł tańszy i większość osób woli jego pada :wink:

Której konsoli by wybrał i tak można się dobrze bawić za w miarę małą kasę :wink:

venom200

Member
Pitu pitu, a karawana jedzie dalej.
Znudzony możliwościami PS4 i jeszcze bardziej zniesmaczony padem, właśnie teraz zastanawiam się nad kupnem XO-S, a za rok wezmę Scorpio.
Daleki jestem od przypowieści w stylu:
"Jak kogoś nie stać, to niech się weżmie do roboty"
..ale samo się ciśnie na usta.

Te 1400zł to żaden majątek, dostanę nowego (genialnego) pada, gry które w mojej ocenie są lepsze od tych w PS4 i wystarczy, a jak się znudzi to się sprzeda.
Proste.
Pady w PS to zawsze była tragedia w porównaniu z tymi od Xboxa. Ja właśnie tylko dlatego zawsze miałem X

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
może się wydać śmieszne, kiedyś już o tym wspominałem. Też o wyborze zadecydował pad. Mam spore graby i nie mam w nich zbytnio wyczucia. Pad od PS mnie męczył i aż trzeszczał podczas grania heh

Caparzo

New member
Bez reklam
Konsola jest po to żeby na niej grać.
Arni już nie pamiętasz czasów PlayStation / Pegasus / Nintendo

W końcu ktoś kto z sensem gada. Liczy się grywalność a reszta jest mało ważna :krol:
nich wchodzi nawet 10k aby ps4 staniała kiedy Batlefield nadejdzie

Pady w PS to zawsze była tragedia w porównaniu z tymi od Xboxa. Ja właśnie tylko dlatego zawsze miałem X

a ja od psx po ps3 zawsze używałem padów sony bo te z xboxa to tragedia...

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Jasne, nie grałem pół roku, a jak ostatnio włączyłem gta żeby pojeździć mercem 6x6 po górach to po 15 min mi się nudziło. Jakoś z końcem ub. roku kupiłem też Ace Combat , przeszedłem 2 misje i potem mi się nie chciało grać pomimo tego, że jestem wielkim fanem lotnictwa, kupiłem też f1 2014 i kierownice żeby pojeździć, była fajna zabawa przez tydzień potem mi sięnie chciało.
Morał z tego taki że mi się niechce już lub w taką pogodę i to co robię przed domem to szoda czasu na tv, konsole :)

jak będzie normalna cena za ps4 to być może kupie, ale nie mam ciśnienia i nie trzęsę się jak wychodzi nowa konsola czy jakaś nowa gra. Już nie te lata na jakieś WOW, poza tym wolał bym kino domowe sobie sprawić

Seizo

Active member
Bez reklam
PS4 ma ciut lepszą grafikę (wręcz kosmetyka)i posiada więcej exclusivów,jednak dla niektórych osób,większość z nich może wydawać się za bardzo "dziecinna,cukierkowa,fantasy,japońska" :wink:
Powiem Ci że chciałbym żeby tak dobre i dopracowane gry powstawały też na PC. Nie rozumiem co inni widzą dziecinnego w grach typu Killzone, Bloodborne, Uncharted, TLOU, The Order, Until Dawn, Drivelclub, Infamous czy Ratchet??? Ok w przypadku Ratchet rozumiem ale gra i tak jest przednia :mrgreen: Sony dba o swoich graczy i stara się robić exy z każdej kategorii Mamy strzelankę, slashera, przygody, horror, wyścigi, platformówkę. A na pozostałych platformach wszyscy wiem jak jest. Dlatego ja chętnie sięgam po konsole Sony, bo wiem że te gry są tego warte, a bzdur typu cukierkowa grafika nawet nie chce mi się komentować. W dodatku to co producenci takich gier wyciskają z pudełka za 1200 zł to po prostu mistrzostwo i ukłon w stronę graczy. Tego nie powstydziłby się nawet PC za 3-4k.

[youtube]-hp5mYXUY1g[/youtube]
[youtube]BVny3vZVwvc[/youtube]
[youtube]ujZYkRF3GS4[/youtube]
[youtube]ynwGDQbhHKo[/youtube]
[youtube]ybmCX9W7x0Y[/youtube]

a z drugiej strony,to jakoś ostatnio ich nie za dużo.W tym roku wyszedł praktycznie tylko "Uncharted 4" a inne premiery są non stop przesuwane i założę się,że na przyszłorocznych targach E3 będziemy widzieli dużo tych samych zapowiedzi,co miesiąc temu :wink:
:wink:
Był jeszcze Rachet :grin: Pamiętaj, że rok się jeszcze nie skończył i na pewno wyjdzie jeszcze Last Guardian i GT Sport. Poza tym jest dużo niezależnych gier na PSN. Ostatnio zapodałem sobie grę Podróż i przy takiej produkcji grałem z opadniętą koparą. Z początkiem nowego roku dostajemy Horizon ZD. Będzie w co grać :D Mam nadzieję, że poza grą Kojimy uda się w przeciągu roku wypuścić wszystko to co zaprezentowali na E3.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie rozumiem co inni widzą dziecinnego w grach typu Killzone, Bloodborne, Uncharted, TLOU, The Order, Until Dawn, Drivelclub,

Nie pisałem o wszystkich grach,tylko o dużej większości.
Te bardziej "poważniejsze",to jak dobrze pójdzie,to ze 2 tytuły na rok :wink:

wyjdzie jeszcze Last Guardian

No to namów na tą grę Armaniga :-D

Mi tam ogólnie trochę zwisa ten temat,bo i tak mam PC,ale gdybym miał dzisiaj wybierać,to kupiłbym jednak Sony zamiast X-a :wink:

Seizo

Active member
Bez reklam
Nie pisałem o wszystkich grach,tylko o dużej większości.
Te bardziej "poważniejsze",to jak dobrze pójdzie,to ze 2 tytuły na rok :wink:
A moim zdaniem takich gier o jakich pisałeś jest duża mniejszość :grin:

No to namów na tą grę Armaniga :-D
Jak grał wcześniej i podobało mu się Ico i Shadow of the Colossus, to Last Guardian powinien łykać bez popijania :grin: Dla mnie jest to pozycja obowiązkowa.

Mi tam ogólnie trochę zwisa ten temat,bo i tak mam PC,ale gdybym miał dzisiaj wybierać,to kupiłbym jednak Sony zamiast X-a :wink:
Bez dwóch zdań, ale każdy zrobi co sobie tam chce.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A moim zdaniem takich gier o jakich pisałeś jest duża mniejszość :grin:

Jak już przekroczysz wiek 20 lat,to i dla Ciebie nie będą wydawać się takie poważne :p:mrgreen::-D:wink:

Jak grał wcześniej i podobało mu się Ico i Shadow of the Colossus, to Last Guardian powinien łykać bez popijania :-D Dla mnie jest to pozycja obowiązkowa.

Co Ty,zapomnij.Żadnych fantasy.Nawet "Wiedźmin".
No chyba że z modem "Rocco",w bardziej pikantnych scenach :-D

Bez dwóch zdań, ale każdy zrobi co sobie tam chce.

Ogólnie dobrze,że jest konkurencja w świecie konsol i chociaż sprzętowo zaczynają się "ganiać".
Ciekawy jestem także (chociaż wątpię abym kupił) co tam pokaże Nintendo NX...:wink:

Do góry