Może nie 2500, ale 2300 bardzo prawdopodobne.
Jest to o tyle wkurzające, że na innych stronach jak kiedyś wspomniałem, że nie ma co odrzucać XONE 'S' za ok. 700 zł (bo takie promocje już nieraz były) na rzecz Scorpio, bo Scorpio będzie kosztować przynajmniej 2 tysiące, to dostawałem po głowie za pisanie głupot.
A właśnie taka cena 499€ mi się widziała jak najbardziej realna.
'Ori' - Wiadomo, genialny tytuł, ale na tyle niewymagający graficznie, że i mój PC mu podoła, natomiast generalnie nie wiem co robić dalej pod kątem PC / XONE.
Jako główne źródło do gier używam PS4 Pro, a dodatkowo tylko:
XONE S oraz PC.
Co prawda komputer odpalający np. Wiedźmina 3 na wysokich w FHD, ale stary jak świat, już za rok raczej do sprzedaży aniżeli rozbudowy, i5-2400 Sandy Bridge (6-letni) + RAM 8GB 1333MHz CL9 i jedyne świeże co dokupione to Radeon RX 470 w tamtym roku oraz wymieniona buda, bo chciałem sobie spróbować samemu przełożyć całość oraz zapewnić lepszą wentylację, a Radeon wspomniany to w sumie służy jako koparka na ten moment, to chociaż się spłaca.
Nie wiem czy ..
1. Sprzedawać XONE S oraz aktualnego PC i po prostu złożyć ciekawą maszynę za 2200 zł + kwota sprzedaży XONE S + Kwota sprzedaży PC, więc ok. 3500 zł (obudowa dobra - Zalman Z3 Plus i SSD Dysk 256GB Cruciala już są; więc sam środek tylko do zakupienia: MOBO, GPU, CPU, Zasilacz, RAM)
2. Sprzedać XONE S, PC niech stoi 6-letni jak stał, aż padnie i zakup XONE X do gier Microsoftu oraz raczej też tych Multi, bo powinno być lepiej niż na PS4 Pro. TV to Samsung KS7000.