Ja już podjąłem decyzję jeśli chodzi o kupowanie kolejnych tv - JUŻ NIGDY więcej nie kupię tv topowego - niech sami sobie kupują bez względu czy to Panasonic, Sony , Samsung itp.. Tv za bardzo się psują patrząc np. w stosunku do amplitunerów itp. urządzeń, a kupując drogi tv traci się za dużo w tym kraju bo jest tak jak jest.... więc jedyną rozsądną sprawą jest nie kupowanie bardzo drogich tv wtedy najlepiej się na tym wychodzi czytając wszystkie opinie tutaj na forum jak i w necie plus to co prywatnie wiem o różnych przypadkach... Do sypialni kupiłem średniaka i jest ok.
O topowym tv niech zapomną - raz kupiłem i to wystarczy... Chyba że będą gwarancję 5 letnie i miały taki zapis że np. do trzech lat jak się popsuje tv będzie 100% kasy zwracanej za taki tv, w 4ym roku 60%, w 5-tym roku powiedzmy 50%. A jeśli tak będzie jak jest teraz że nie dość że tylko Sony daje 5 letnią gwarancję i również na topowych tv tam się traci, a pozostałe firmy nie chcą dawać swoich gwarancji na 5 lat, to cóż problem firmy a nie mój . Ja z tego nie żyję tylko Oni...