wyjścia a najlepsza jakość dźwięku

gatar

Active member
Bez reklam
Witam.
Temu, że napęd BR jest na pewno połączony ze wzmacniaczem wewnątrz tak , że audio HD jest. Specyfikacja to jak najbardziej potwierdza.
Napisałes, że posiadasz aplituner (za wiki -Amplituner – połączenie wzmacniacza elektroakustycznego (amplifier) i odbiornika radiowego (tuner) we wspólnej obudowie i zazwyczaj wspólnym zasilaczem).
To co masz to nie amplituner. Kenwood to nazwał "Blu-ray Disc Receiver".
Z urządzenia masz audio HD, ale z zewnątrz nie ma takiej możliwości.

ps. dla pełnej jasności podaj jaki model TV i dekodera posiadasz

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
w instrukcji jest napisane że to amplituner KD tylny panel ma to co amplituner powinien mieć oprócz wejść hdmi

Whiplash

New member
Bez reklam
Inna kwestia jest to ze miedzy DTS zwyklym 1,5Mb a HD Master Audio czyli bezstratnym roznica nie jest juz taka duza jak miedzy obrazem SD a HD. Czuc wieksza liczbe szczegolow i ogolnie bardziej pelne brzmienie ale zeby byl efekt "WOW" to nie. Wiec jesli chcesz wymieniac ampli tylko dla HDMI i Audio HD to moim zdaniem mija sie z celem.

Kiedys zapomnialem przelaczyc dzwieku i caly koncert ogladalem w DTS i pod koniec zobaczylem ze to nie HD wiec odp. sobie sam ;)

spinacz66

New member
Bez reklam
Gatar TV to Panasonic TX-P42GT20E a dekoder tv ci chodzi to polsatu sagemcom esi88+320gb.Fazer58 ale dobrze rozumiem że HD leci mi z samego kenwooda a 2 pozostałe odtwarzacze jak mam pod niego szczepione kablami cyfrowymi to one nie dają pełnego hd tylko dts dobrze teraz rozumiem?

Ostatnia edycja:

gatar

Active member
Bez reklam
spinacz66 ... czy Ty chcesz mieć audio HD z TV i dekodera ?
Ten TV (być może żaden) i ten dekoder (być może żaden) moim zdaniem audio HD Ci nie podadzą. Masz audio HD z BR (wewnętrznego) i w tym wypadku to koniec. Nawet gdyby TV i dekoder "wypuścił" audio HD to w Twoim "amplitunerze" nie masz wejścia , które "wpuści" audio HD. Koniec w tym temacie. DTS to max.

spinacz66

New member
Bez reklam
z dekodera tylko czy to by miało sens bo niektóre programy są najwyżej nadawane DD jak pokazuje dekoder.mam takie pytanie czy polsat nadaje tylko 1080i po pełnej bez skalowania nie ma rozdzielczości w dekoderze

fazer58

Member
Bez reklam
z dekodera tylko czy to by miało sens bo niektóre programy są najwyżej nadawane DD jak pokazuje dekoder.mam takie pytanie czy polsat nadaje tylko 1080i po pełnej bez skalowania nie ma rozdzielczości w dekoderze

"spinacz66", za cholerę nie rozumiem Twojego pytania/zdania :)

To jeszcze powiedz,co tam za sprzęty masz "szczepione kablami",bo jeśli np. odtwarzacz CD,to on nie ma dźwięku HD :)

spinacz66

New member
Bez reklam
gatar pytał czy dekoder tv chcę połączyć żeby uzyskać hd audio ale to chyba nie ma sensu bo polsat i nadaje nadaje tylko DD.połączone mam tylko 2 BD nic wiecej z amplifem a odtwarzacz media center z tv componentem,a a propo na komponencie mam ustawioną wartość 576p to dobra jest wyższej się już nie da

gatar

Active member
Bez reklam
...połączone mam tylko 2 BD nic wiecej z amplifem ...
Co prawda już się zrozumieliśmy, chyba :), ale co znaczy powyższe zdanie.
Masz "amplituner" z wewnętrznym BR (Blu Ray) lub jak niektórzy piszą BD (Bluray Disk), a Ty teraz napisałeś że masz tylko 2 BD połączone z "amplitunerem". Co to znaczy i co rozumiesz jako BD ?

spinacz66

New member
Bez reklam
to na component mogę wybrać 1080p? pod kenwooda mam połączone dodatkowo 2 odtwarzacze bluray wejściami cyfrowymi rozumiesz teraz audio tylko bo obraz ciągne z tv.To czemu piszą w instrukcjach że na cvbs/component ustawienie rozdzielczości jest 480p/ntst 576p pal?

Ostatnia edycja:

gatar

Active member
Bez reklam
Teraz rozumiem. Czyli te 2 BD są "bez" audio HD.
Oj Kolego. Znowu ... "obraz ciągne z tv".
Co masz na myśli ? Gdzie go "ciągniesz"?
Dokładnie przelewaj "na papier" Swoje myśli.
Powstaje chaos informacyjny.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Component_video
Zapytaj Tych co napisali instrukcje.

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
bo kupiłem to podłączyłem dużo kupuję jak coś mi się spodoba to muszę mieć to podłączone przecież na wystawie mi nie będzie stało.Gatar chodzi że tamte mam hdmi podłączone pod tv.jeszcze mam jedno pytanie jak w sprawie component jak uruchamiam odtwarzacz to przez to wyjście to na jakomś sekundę obraz na tv pokazuję się zielony ale poźniej jest ok.to śmiało moge wybrać rozdzielczość 1080p na componencie?

Ostatnia edycja:

gatar

Active member
Bez reklam
Ok rozumiem. Dużo kupujesz bo Ci się podoba.
W związku z czym masz dużo sprzętu, który musi być ze sobą spięty
aby nie był "wystawką". Dlatego masz sporo pytań.
Mam pytanko. czy instrukcje do tych urządzeń czytałeś ?
Wiesz, nie wszystko da się ze sobą połączyć optymalnie.
Po prostu zabraknie "dziurek" :)
Osobiście dziwię się nieco temu aby mieć 3 BD podpięte do jednego systemu. Moim zdaniem to tylko kłopot. Chyba nie da się korzystać jednocześnie nawet z dwóch BD (w tym przypadku).
Powodzenia w ogarnięciu kabelkologii :)

spinacz66

New member
Bez reklam
fakt masz racje kabli jest od cholery.czytam ale nie kiedy piszą głupoty jak z tym komponentem co pisałem

gatar

Active member
Bez reklam
Wiesz co. Nie obraź się, ale ogranicz liczbę urządzeń do najbardziej użytecznych, najlepszych a resztę na tablice :)
Będziesz miał na dobre kable (ew. dobry trunek) :) i porządek większy i ogarnąć łatwiej. :)

spinacz66

New member
Bez reklam
muszę to ogarnąć będzie rozłączania.Gatar jak sądzisz na moim miejscu kupił byś amplituner jeszcze po się zastanawiam

Do góry