Wybór telewizora bez wodotrysków cena/jakosc 2500pln

potrzebazaku

New member
Witam

Przyznaje ze założyłem konto na tym forum zeby znaleźc odpowiedz na pytanie nurtujące jaki telewizor wybrać.

Szukałem na innym forum aczkolwiek wiedzy nie wyniosłem z tego zadnej.

Poszukuje telewizora o przekątnej 47"+ (ostanie 46). w technologi "plazma" lub led.
Nie chce przepłacać (szukam kompromisu cena/jakosc) za bajery których nie bd uzywac takze np opcja 3d-zbedna. Ponizej prezentuje preferecje szukanego sprzetu.

-Wiadomo że plazma kusi jakością i jest tańsza w zakupie co rekompensuje rachunki za energie.
-W pokoju jest dość ciemno a głownie bd używany po godzinie 16
-Sygnał dostarczany zwykła antena (dvb-t) + pendrive + laptop (hdmi)
-Nie gram w gry, nie mam konsoli i inne takie tam
-Mile widziany dodatek typu wyjście optyczne lub zwykle audio do podpiecia kina domowego
-mile widziany (nie obowiazkowy) dostęp do youTube

PODSUMOWUJĄC (preferencje wg ważności):

1) Przekątna -czym większy tym lepszy
2) jakość obrazu
3) zużycie energii z tym ze wiadomo plazma ma większy pobór ale rekompensuje cena zakupu
4) cena - cena / jakość (2500pln)
5) miły dodatek to wyjście audio, internet - w większym stopniu jak 3d którego pewnie nigdy nie bd używać...

Wybrałem kilka modeli aczkolwiek jest to dla mnie czarna magia :/
Wiadomo kazdy kupuje telewizor na 5-10 lat takze jak juz kupi to nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem.

Plazma:
Sharp LC-50LE750
Samsung PS51F5000

Led:
LG 47LA660S
Sony KDL-46R470
Philips 46PFL3208H
Samsung UE46F5500

Oczywiscie biorę pod uwagę wasze inne propozycje którymi mnie zaskoczycie :)

BLACK_KNIGHT

New member
Kolego z tym 3d nie jest tak jak ci sie wydaje że kupisz tanszy i lepszy.Praktycznie każdy tv bez 3d bedzie na 50 hz czyli bez układów poprawy ruchu.jeśli ci na 3d nie zależy to bierz tv z 3d aktywnym bo bedziesz go mial na matrycach typu va z dużo większym kontrastem co jest istotne dla jakosci obrazu w ciemnym pokoju

jacekcy

New member
Dla mnie najlepszy stosunek jakości i wielkości matrycy do ceny ma Panasonic 48AS640. Tylko cena jest odrobinę wyższa niż Twój budżet i wynosi 3.000,00 zł. w MediaExpert. Ma też więcej bajerów niż potrzebujesz. Niestety kupić dobry TV bez 3D i tych bajerów, to se ne da.

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Sharp 50LE750 na pewno plazmą nie jest :p
W Twoim przypadku spojrzał bym
Panasonic 50AS500
Toshiba 48L5435
Sharp 50LE760

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z Twoich nie wybrałbym żadnego.
Do tych potrzeb :
Panasonic 48AS640
Toshiba 48L5435
Sharp 50 le 761

A jak będziesz niebieski - dostaniesz extra ofertę na każdy z modeli , do tego kalibrację gratis i radyjko gratis.

potrzebazaku

New member
Toshiba 48L5435 (++)
Sharp 50le761 (koniec symbolu 1 wiec nowszy)
Panasonic 48AS640 (++)

panasonic z tego odpada Panasonic 50AS500 rozumiem

potrzebazaku

New member
i tak nie wiem co wybrac 9zostawiam na razie te 3)

za toshiba przemawia klasa energetyczna oraz ma widzety i przegladarke
Sharp 50le761 jest najwiekszy ma 2 zlacza usb
a panasonic ogolnie wydaje sie ok

macie jakies argumenty ktore wybraly by mi z tych 3ch lidera? po prostu gdybym mial juz taki tv to bym wiedzial na co zwracac uwage

Do góry