potrzebazaku
New member
Witam
Przyznaje ze założyłem konto na tym forum zeby znaleźc odpowiedz na pytanie nurtujące jaki telewizor wybrać.
Szukałem na innym forum aczkolwiek wiedzy nie wyniosłem z tego zadnej.
Poszukuje telewizora o przekątnej 47"+ (ostanie 46). w technologi "plazma" lub led.
Nie chce przepłacać (szukam kompromisu cena/jakosc) za bajery których nie bd uzywac takze np opcja 3d-zbedna. Ponizej prezentuje preferecje szukanego sprzetu.
-Wiadomo że plazma kusi jakością i jest tańsza w zakupie co rekompensuje rachunki za energie.
-W pokoju jest dość ciemno a głownie bd używany po godzinie 16
-Sygnał dostarczany zwykła antena (dvb-t) + pendrive + laptop (hdmi)
-Nie gram w gry, nie mam konsoli i inne takie tam
-Mile widziany dodatek typu wyjście optyczne lub zwykle audio do podpiecia kina domowego
-mile widziany (nie obowiazkowy) dostęp do youTube
PODSUMOWUJĄC (preferencje wg ważności):
1) Przekątna -czym większy tym lepszy
2) jakość obrazu
3) zużycie energii z tym ze wiadomo plazma ma większy pobór ale rekompensuje cena zakupu
4) cena - cena / jakość (2500pln)
5) miły dodatek to wyjście audio, internet - w większym stopniu jak 3d którego pewnie nigdy nie bd używać...
Wybrałem kilka modeli aczkolwiek jest to dla mnie czarna magia :/
Wiadomo kazdy kupuje telewizor na 5-10 lat takze jak juz kupi to nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem.
Plazma:
Sharp LC-50LE750
Samsung PS51F5000
Led:
LG 47LA660S
Sony KDL-46R470
Philips 46PFL3208H
Samsung UE46F5500
Oczywiscie biorę pod uwagę wasze inne propozycje którymi mnie zaskoczycie
Przyznaje ze założyłem konto na tym forum zeby znaleźc odpowiedz na pytanie nurtujące jaki telewizor wybrać.
Szukałem na innym forum aczkolwiek wiedzy nie wyniosłem z tego zadnej.
Poszukuje telewizora o przekątnej 47"+ (ostanie 46). w technologi "plazma" lub led.
Nie chce przepłacać (szukam kompromisu cena/jakosc) za bajery których nie bd uzywac takze np opcja 3d-zbedna. Ponizej prezentuje preferecje szukanego sprzetu.
-Wiadomo że plazma kusi jakością i jest tańsza w zakupie co rekompensuje rachunki za energie.
-W pokoju jest dość ciemno a głownie bd używany po godzinie 16
-Sygnał dostarczany zwykła antena (dvb-t) + pendrive + laptop (hdmi)
-Nie gram w gry, nie mam konsoli i inne takie tam
-Mile widziany dodatek typu wyjście optyczne lub zwykle audio do podpiecia kina domowego
-mile widziany (nie obowiazkowy) dostęp do youTube
PODSUMOWUJĄC (preferencje wg ważności):
1) Przekątna -czym większy tym lepszy
2) jakość obrazu
3) zużycie energii z tym ze wiadomo plazma ma większy pobór ale rekompensuje cena zakupu
4) cena - cena / jakość (2500pln)
5) miły dodatek to wyjście audio, internet - w większym stopniu jak 3d którego pewnie nigdy nie bd używać...
Wybrałem kilka modeli aczkolwiek jest to dla mnie czarna magia :/
Wiadomo kazdy kupuje telewizor na 5-10 lat takze jak juz kupi to nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem.
Plazma:
Sharp LC-50LE750
Samsung PS51F5000
Led:
LG 47LA660S
Sony KDL-46R470
Philips 46PFL3208H
Samsung UE46F5500
Oczywiscie biorę pod uwagę wasze inne propozycje którymi mnie zaskoczycie