Witam, mam pytanko odnośnie starych sprzętów. Wybór padł na Technicsa ze względu na niezawodność i dostępność części. Mam trochę miejsca w regale i wpadłem na pomysł (realizacja marzenia z dzieciństwa) aby zrobić sobie wieże
. Ampli mam Yamahe 673 i jakieś 10 letnie dobre dvd Panasa. BD nie kupuje bo planuje zakup ps4 (poza tym mam sporą bibliotekę dvd, więc starcza, a nowe rzeczy mkv po dlna w HD) wracając do tematu chciałbym sobie sprawić trzy klocuszki technicsa. Korektor dotykowy 8046, deck 505 (mniej więcej jeden okres produkcji druga połówka lat 80) i do tego CD hmm i tu zaczynają się schody. Model w miarę cenowy to seria 220 202 itp Przetwornik 2 DAC LINEAR 18 BIT - High Resolution System. Orientuję się ktoś może czy będzie przepaść w odtwarzaniu cd do wyższych modeli ? Jest sens dopłacać dwa, albo trzy razy więcej ?. W zasadzie CD użyję przez korektor (muzy z dvd z korekcją yamahy nie da się słuchać
Już chyba stary ampli Technics 850 śmigał lepiej. Dopiero jak podłączam lapa po korekcji śmiga pięknie). Tak naprawdę będzie ten zestaw robił za kolorowy mebel na który po prostu mam miejsce. Czasem użyję CD. Wybór padł na lata 80 bo mi się najbardziej podoba wygląd tych urządzeń i z tego co czytałem były trwałe i bardzo dobre.
Zestaw Kolumn tonsila 2.0 maestro, 5.0 fenix, 2 suby aktywne 250a
Zestaw Kolumn tonsila 2.0 maestro, 5.0 fenix, 2 suby aktywne 250a
Ostatnia edycja: