Kalibracja na odleglosc z plyty i jakas tam pomoc telefoniczna pewnie abo skype - 250 zeta.
Kalibracja w domu koszt 1000 + 300 zeta za dodatkowe złącze, czyli jak wnioskuje 3 złącza to 1600 zeta, plus dojazd od 200 chyba do 880 zeta zalezy od kilometrów i chyba do dogadania również.
Pierwsza opcja w miare strawna , ale druga juz nie, bo sam 50b850 to nie jakis panas Seri Z za 25000, tylko za 6000 zeta, a kalibracja + 25%
, i z tego co zauwazylem u siebie, kazdorazowo po wejsciu do menu serwisowego kalibracja sie traci, przynajmniej u mnie taka zwykla przez ściagniete z neta przykladowe kalibracje uzytkownikow się traci i musze na nowo kalibrowac, moze jest jakis sposob zapisu, ale nie znam. Osobiscie rozwazam zakup kalibracji z plyty ze strony polecanej przez KIKI-ego, ale musze tam zadzwonic i wypytac sie co daje, czy tylko kolory poprawia, czy również znika efekt myszkowania pikseli na dalszym planie na meczu np.
250 zeta to koszt znośny, bo w sumie kazdy musi zarobić, 2000 to już dla jakiegos fanatyka fotografi czy filmów i dla kogos kto sie zajmuje zawodowo czyms zwiazanym z dobrym Tele, moze wesela kręci, nie wiem, ja uwazam mimo że te 2000 to nie az tak duzo kasy ale wydac to na kalibracje telewizora do uzytku domowego to lekka przesada, a nawet ogromna, no chyba ze mam panasa 103 calowego w salonie 60m2 i zapraszam na mecze pół wsi
, ale to nie moja liga.
Kiki podaje adres stronki z kalibracją, poszukaj to mozesz sie z nimi skontaktowac tele albo nawet meilowo. Albo poszukac w necie ustawien innych uzytkowników czy tez serwisow internetowych zajmujacych sie telewizorami.