Miałem na myśli czy w trakcie Twojego użytkowania spotkałeś się z jego strony z jakimiś niespodziankami, tzn. czy filmy odtwarzają się bez problemów? Czy kolory są wiernie odwzorowane? Czy zauważyłeś problemy które opisywane były tu na forum zn samoczynne włączanie, migotanie obrazu itp? Czy wchodziłeś do menu serwisowego i czy jest tam możliwość ustawienia na inny model? Czy podłączałeś telewizor do sieci i czy nie było z tym żadnych problemów?
1. Czy kolory są wiernie odwzorowane?
Tak jak dla mnie są extra. Na tą chwilę jak oglądam zwyczajne kanały z np jakimś logiem to używam troszkę mniejszych ustawień "kontrast, jasność itd" bo wolę dmuchać na zimne i najpierw go jak to się mówi "wygrzać"?, ale jak włączam jakiś film HD gdzie nie ma stałych obrazów i zmieniam ustawienia na takie jakie powinny być to kolory są na serio świetnie odwzorowane, dla normalnego użytkownika jakim jestem na prawdę pięknie to wszystko wygląda i jestem bardzo zadowolony.
2. Czy zauważyłeś problemy które opisywane były tu na forum zn samoczynne włączanie, migotanie obrazu itp?
Nie, nie zauważyłem czegoś takie a szczerze powiem, że starałem się przyjrzeć temu bo czytałem własnie o występujących takich problemach. Na tą chwile nic takiego nie zauważyłem.
3. Czy wchodziłeś do menu serwisowego i czy jest tam możliwość ustawienia na inny model?
Niestety jeszcze nie wchodziłem do menu serwisowego, ponieważ nawet nie wiem jak to zrobić. Do tego modelu czyli "C" nigdzie nie znalazłem informacji aby coś takiego można zrobić, a sam trochę się boję bo nie oszukuje mało się znam akurat na TV. Jeżeli ewentualnie ktoś by mnie nakierował jak to zrobić, myślę że podejmę się wyzwania i sprawdzę.
4. Czy podłączałeś telewizor do sieci i czy nie było z tym żadnych problemów?
Tak podłączyłem do sieci. Z samym połączeniem i znalezieniem się z komputerem nie było problemów, ale ... Własnie tutaj zauważyłem dziwną rzecz. Oglądałem już 4 filmy fullHD własnie udostępniane z komputera po kablu. I 3 z nich nie sprawiały mi problemów ale wczoraj oglądałem Avatara Bluray i problemy wystąpiły. Mianowicie obraz wyświetlany był bez najmniejszych problemów i przycięć ale dźwięk przy jakiś szybszych scenach, bardziej urozmaiconych najnormalniej w świecie się zacinał (tylko dzwięk), nie wiem czym to jest spowodowane. Sprawdzałem natężenie przepustowości sieci i była w okolicach 10-15% więc mało. Przypuszczam, że telewizor sobie nie radzi z przerobieniem tego dzwięku. Możliwe że następne oprogramowania do niego zmienią coś z tym dźwiękiem. W tym tygodniu będę najprawdopodobniej kupował dysk usb to zobaczę jak wtedy będzie to chodzić. Zaznaczę, że od razu po otrzymaniu tv wgrałem mu najnowszy firmware ze strony producenta.
5. Czy w trakcie Twojego użytkowania spotkałeś się z jego strony z jakimiś niespodziankami, tzn. czy filmy odtwarzają się bez problemów?
Na tą chwilę oprócz tego nieszczęsnego dzwięku w jednym filmie HD, nie spotkałem się z innymi przykrymi niespodziankami. Obraz wyświetlany z Cyfry jest przyzwoitej jakości. Menu fajnie i intuicyjne, kanały przełączają się w miarę szybko. Dużo ustawień dzwięku, obrazu i wiele innych.
Jak chcesz coś więcej wiedzieć pytaj
Pozdrawiam