karzewnikA
New member
podłączyłem dziś nowo kupionego samsunga PS50B550 i już mam problem. mój tv poprzez złącze hdmi nie widzi tunera n. co może bys tego przyczyną?
Ja mam to samo co kolega powyżej tylko że w wersji TV PS50B850 .
Komunikat : KODEK NIE OBSŁUGIWANY !!!
Witam wszystkich ! Czy ktoś ma jeszcze problem z formatem mkv . Może komuś udało się coś z tym zrobić. Kończą mi się już pomysły . Wszystko śmiga aż miło a mkv za cholerę nie chce czytać . Bardzo proszę o jakieś pomocne pomysły lub informacje sprawdzone . Z tego co widać na forum jest to temat powtarzający się u kilku osób . Dzięki i pozdrawiam .
TO TEN MKV torrenty.org/torrent/463862
To są dwie różne sprawy;Czyli łopatologicznie - rozjaśnianie i i ściemnianie obrazu przy 50Hz wynika po prostu z pracy ekranu telewizora w trybie Eco a nie z rocznika TV? A ponieważ przyjmuje się iż przez pierwsze 200-300 godzin plazma powinna pracować w trybie fabrycznym stąd użytkownicy samsungów (forumowi - czyli uświadomieni) z roku produkcji 2010 nie narzekali bo po prostu jeszcze się w tryb Eco nie przestawili.
Dobrze myślę?
Bo jeśli tak to niepotrzebnie molestuję sprzedawców iż chcę PS50B551 TYLKO rocznik 2010
U mnie z kontrastem 95 i jasnością 48 niestety łapię się na tym, że przyuważam (przy jasności 50+ kolor czarny zaczyna mi się aktywizować i nabiera zielonych kropek ). Natomiast jestem absolutnie pewien, że nie każdemu musi to przeszkadzać.Z migotaniem w trybie 50 Hz jednak bym nie tragizował bo naprawdę występuje sporadycznie i jest bardzo uzależnione od ustawienia kontrastu. Przy kontraście np. ustawionym na 95 a jasności na ok 50 temat u mnie zupełnie nie występuje.
Super dobry link, jutro chętnie na to spojrzęMam na czym sprawdzić bo ściągnąłem film do kalibracji obrazu.