no i stało się, po dwóch latach kombinowania kupiłem 550tke. Wahałem się między 650, 550, a s/g panasonic'a. Miałem już serdecznie dosyć myślenia który wybrac. Wybrałem 550tke tylko dlatego, że była dostępna, a dodatkowo najtansza z w/w modeli.
Jeśli ktoś miał/ma podobne dylematy to niech się nie martwi i po prostu kupuje na co go stać.
Poniżej opisze parę subiektywnych odczuć:
1) bzyczenie, nic nie bzyczy, bo mi ps3 i dekoder upc jakiekolwiek bzyczenie zaglusza
2) powidoki... jeszcze pare dni temu byl to dla mnie najwiekszy mankament po stronie samsunga, ale wiecie co? powidoki sa, ale jak ich szukasz i to z bliska (30cm). Doszedłem do wniosku, ze nie bede docierał plazmy, to jakas glupota, żeby się męczyć 300h i nie korzystać w pelni dobrodziejstw bluray ! ustawiłem ochronę przed wypalaniem. a jak się wypali to sie wypali. oczywiście grając na ps3 czy oglądając jakieś statyczne obrazy będę bardziej ostrożny
3) nastepna sprawa...refleksy. Po wczorajszym postawieniu mojego 29'' crt obok 550tki smiac mi sie chciało z tego problemu... Kazdy tv to robi. Refleksy były porównywalne i tak samo przeszkadzające dopóki
lekko (zaznaczam lekko) nie opuściłem rolet. Moim subiektywnym zdaniem chocby był to tv za milion PLN to i tak odbije.
4) kolory. Starałem się przyglądać się jakości czarnego czy białego po różnych ustawieniach tv, ale jakość obrazu z ps3 czy BD zaślepiła u mnie wszelkie doszukiwania się czerni szarej czy białego żółtego/szarego.
5) fajnie by było jakby jakość i proporcje wszystkich programów były chociaż na poziomie TVN'u (kablowkia UPC), ale to już nie wina tv
To są tylko średniej klasy telewizory i nie ma co cudów oczekiwać. Frajda z kupna, rozpakowywania, podłączania i bawienia sie TV jest nie do opisania ( o zapachu nowego sprzetu nie wspomne
) Choćby to był samsung czy panasonic... w końcu czuję ulgę
ps. teraz jeszcze "tylko" ampli + kolumny