A jeśli jednak wygra w moim boju chęć posiadania jakiegoś multiformatowca to na dziś skusiłbym się na pionka pd50- lub jego następcę .
U mnie oprócz transportu CD drugim źródłem w stereo jest mini PC Pipo X9. Fajny komputerek bo ma Win10 na pokładzie i dotykowy 9'' ekran. Do tego można go kupić za około 120USD z przesyłką.
Do niego wpięty twardziel z plikami. Na Pipo zainstalowany jest program Foobar2000 z wtyczką Asio.
Wychodzę z niego po USB na konwerter USB/Coaxial M2Tech hiface two i po coaxialu do DAC-a.
Całość sterowana dotykowym ekranem lub ( i to najczęściej) ze smartfona poprzez program Foobar controller.
A nie N-50A?
zobaczę co pokażą na audio show ale jak wspomniałem post wyżej - po przeczytaniu paru rzeczy o faktycznej jakości plików hi-res to parcie na to opadło. Chyba nie ma sensu dublować playerów - skoro jakość ta sama.
zawsze możesz pokusić się o jego następcę - 8300CD.
Też o nim czytam bo nie dość, że fajnie się prezentuje to jeszcze pasowałby wyglądem do mojego creeka - jeśli nie zdecydowałby się na creek 50CD, który trochę mu ustępuje funkcjonalnością.
Chodzi o obsługę dsd.
Jednak po przerobieniu lektury nt audiościemy jakim okazuje się być cały rynek hi- res zastanawiam się czy nie skupić się nad dobry CD- i płytach CD i już.
A jeśli jednak wygra w moim boju chęć posiadania jakiegoś multiformatowca to na dziś skusiłbym się na pionka pd50- lub jego następcę .
Myślę, że dobrze byłoby sprawdzić, co gra lepiej? BD czy Twój wysoki model amplitunera i wtedy skonfrontować lepszy z np. Pionkiem. Może nie będzie trzeba nic dokupywać a może odwrotnie?
Player na malinie odpalony. Działa ekstra. Raspberry 3 B z systemem volumio. Z niego po USB na konwerter M2Tech hiface Two i potem po coaxialu do DAC-a.
Sterowanie ze smartfona z programem MPDroid. Świetne rozwiązanie. Malina po WiFi pobiera pliki z dysku sieciowego. Działa to bez najmniejszych zacięć, szybko i płynnie. Do tego pobór prądu takiej zabawki jest minimalny.
Teraz zamawiam nakładkę ( konwerter) na malinę hifiberry Digi+Pro, żeby wyeliminować konwerter M2Techa. Polecam tego rodzaju rozwiązanie.