Wipeout HD

Ogr

New member
Bez reklam
Motorolki fajnie działają,mam hs550 bardzo dobrze słychac ,dobrze sie nosi,wizualnie pasuja do ps3!Miałem logitecha za 150 zł padła bateria uszy bolały :rolleyes:

mataman

New member
Bez reklam
dienekes' shade gaz ci się zaciął czy jak :) Generalnie nie trzeba wychodzic z gry aby zmienic tor, to tak na przyszłość :eek:k:

Ale tu wyszedł jeden minus grania online na ps3. Dogadywanie się poprzez wiadom srednio wychodzi, Kupujcie headsety please :)

Ostatnia edycja:

dienekes' shade

New member
No właśnie... Co chwila krzyczałem "Jak tu się wrzuca drugi bieg??!!" :p Koszmar. Widzieliście to? Start - prosta - wszyscy duszą akcelerator do oporu, a ja zostaję w tyle :confused: Szlag mnie trafiał.

Po ostatnim przegranym (a jakże :D) wyścigu zmieniłem w ustawieniach czułość pedału przyspieszenia z 80% na 20%. Może w tym tkwił problem, bo co do zasady, "X" działa zero-jedynkowo, a w każdym razie, ma zbyt mały skok, żeby ustawiać dla niego ten parametr (co oczywiście i tak musiałem zrobić na samym początku :p).

Długo nie mogliście mnie znaleść, nie filtrowaliście "na Przyjaciół"?

Naturalnie, bez HS jest trudniej, ale sam multi w tej grze to żałość przy multi w Burnout Paradise. Tam każdy gracz jest informowany o tym, który z jego Przyjaciół dołączył do gry, bądź już jest na ulicach Paradise City. Do tego dochodzi możliwość zaproszenia "na biegu" koleżanek i kumpli, a także dołączenie do gier, w których aktualnie biorą udział (również jako gracze, nie tylko host' y). Wszystko w ciągu kilku sekund, nie przerywając gry.

Bez HS w Burnout' cie natłukłem 406/420 challengy, gdzie sporo zadań wymaga synchronizacji poczynań nawet 8miu graczy, a jeden błąd uwala cały event! Wszyscy kordynowali wyłącznie przy pomocy peemek i szło świetnie. W Wipeout HD nie trzeba nic konsultować, IMO, więc i HS jest zbędny (co nie oznacza, że nie poprawiłby rozgrywki :eek:k:).

W tym porównaniu Wipeout HD wypada wyjątkowo mizernie :???:

Pozdrawiam

Banzai

New member
Po przekonującej recenzji Wipeout'a tutaj na forum, wczoraj zdecydowałem się go zakupić. Instalacja i GOOO :)
Singiel tak mnie wciągnął, że nie mogłem się oderwać. Sorry chłopaki, że nie dołączyłem do Was w multi, ale musiałem najpierw poznać jak się tym lata :D

dienekes' shade

New member
Wiadomo, rozeznanie jest potrzebne, ale nie powinieneś się obawiać, ostatnie miejsce w tej grze należy do mnie :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Szkoda, że nie spróbowałeś. Dziś pewnie znowu szarpniemy i może tym razem się skusisz.

Jak narazie, jestem zadowolony z zakupu, choć kaleczę ten sport strasznie :p Ulubiony tryb to strefy :cool:

mataman

New member
Bez reklam
dienekes' shade napisał:
Długo nie mogliście mnie znaleść, nie filtrowaliście "na Przyjaciół"?

Filtrowałem ale np. bylismy we trzech ty ja i boxik. Ty nagle wyszedłeś my z boxikiem pojechalismy wyścig. W miedzy czasie dostałem od Ciebie msg że czekasz itd. Wiesz jestem przyzwyczajony do tego że wszyscy maja headsety (przez x'a) wtedy szybko sie dogadujesz co i jak, a tak sa opóźnienia. Ale i tak nie było najgorzej :) Musisz tylko ten gaz naprawić , hehe :) Boxik dawał rade mimo że wysyłał mi msg że słaby z niego pilot :)

dienekes' shade

New member
Raz miałem awaryjne, dosłownie, lądowanie. W całej okolicy zabrakło prądu. Absolutny black out :rolleyes: Na szczęście, trwał zaledwie pare sekund, ale że Livebox długo dochodzi do siebie, trochę mnie nie było.

Mam nadzieję, że przy aktualnej kalibracji pada w końcu zacznę przyspieszać :D A boxik mnie zaskoczył, poważnie - cicha woda :-D:-D:-D

Pozdrawiam

boxik

New member
Człowiek spokojnie sobie siedzi i pracuje a tu na forum aż huczy.
Wczorajszy debiut był całkiem całkiem.
Dzięki za wspólne zmagania (dienekes' shade i mataman).
Dzięki za słowa uznania, ale dobrze to mi szło na torach które już poznałem. Na nowym terenie mataman odjeżdżał mi jak chciał :)
- dienekes' shade: gdybyś nie gmerał tyle w ustawieniach to też byś nadążał, ale nie, ty wolisz po swojemu (hehe).

Co do zakupu HS, to w takiej grze jak WHD, jest to mocno uzasadnione. System wyszukiwania Friends'ów jest kiepściutki. Pod tym względem BP jest zdecydowanie bardziej przyjazny.
Tylko ciężko było by mi sobie wyobrazić jak tu się skupić (bo tego wymaga ta gra), kiedy w słuchawce słyszałbym krzyki dienekes' shade :-D (joke)

No i ta głupia sytuacja, o której pisał mataman.Prowadzący grę nagle gdzieś zniknął, a my z matamanem zostaliśmy w wyścigu z jakimś skośnookim i żabojadkiem (bez obrazy).
Trzeba było skończyć grę, ponownie wyszukać znajomego itd.

Dziś (o ile żonka nie zajmie konsoli) robimy powtórkę!!!

Ostatnia edycja:

dienekes' shade

New member
Jeszcze trochę i będziemy mogli zorganizować 8mio osobowy, polski tournament:eek:k:

No no, nic po HS bo i tak włączylibyście sobie "mute" na moim PSN ID :p Tak robię z automatu w BS, bo nic nie psuje gry jak sapania i wrzaski 7 osób :mrgreen:

Ostatnia edycja:

dienekes' shade

New member
Na chwilę obecną w miarę kojarzę 2 trasy, reszta jest mi całkowicie nieznana ;)

Teraz większość czasu poświęcam ponownemu przejściu Bunrout' a. W W HD wejdę z pełnym zaangażowaniem, jak zdobędę brakujące trofea. Swoją drogą, dziś ma pojawić się demko Bioshock' a więc i to będzie stało na przeszkodzie ;)

Pozdrawiam

Do góry