Wielka "n"cyklopedia - czyli wszystko o "n"-tv

Jak oceniasz oferte programową dostępną w n?

• Total voters
    0

eugene

New member
HD w n-ce

StyleOne napisał:
Ponawiam pytanie kolegi... Jakie programy HD dostepne sa na n-ce z satelitow Hotbird i Astra ?
W tej chwili jeśli ktoś ma dostęp do Astry ogląda takie kanały HD:
Hot Bird: TVN HD, MGM HD, Nonstopkino HD, nSport HD, Discovery HD
Astra: Anixe HD, Astra HDTV Promo, niektóre filmy na Pro 7, tak samo na SAT1.
Na Astrze jest sporo niemieckich kanałów SD ale za to 16/9 w doskonałej jakości przekazu. W Polsce tylko TVN im dorównuje.

trops55

Member
Dzisiaj zadzwonił do mnie przedstawiciel n z ofertą HBO. Na moje pytanie, czy te programy są nadawane w HD, jednoznacznie odpowiedział, że tak.

Czy ktoś z forumowiczów może potwierdzić to.

korniewicz

New member
trops55 napisał:
Dzisiaj zadzwonił do mnie przedstawiciel n z ofertą HBO. Na moje pytanie, czy te programy są nadawane w HD, jednoznacznie odpowiedział, że tak.

Czy ktoś z forumowiczów może potwierdzić to.
Odpowiedź brzmi NIE :d
Hbo HD według moich informacji to dopiero na wiosnę. Będzie to jeden dodatkowy kanał. Prawdopodobnie będzie też oferta HBO w VOD i tam raczej też będzie można odebrac materiał w HD, ale nie wyprzedzajmy faktów.

Ostatnia edycja:

kornad

New member
modul CI sharp

czy jest mozliwosc "ogladania" n-ki przez modul CI wsadzony bezposrednio do sharpa X20e pomijajac dekoder jesli tak to jaki modul zakupic?

korniewicz

New member
kornad napisał:
czy jest mozliwosc "ogladania" n-ki przez modul CI wsadzony bezposrednio do sharpa X20e pomijajac dekoder jesli tak to jaki modul zakupic?

Oficjalnie Nka nie sprzedaje modułów. Ponoc powinien trybic Moduł MultiCrypt 1 CI Conax/CryptoWorks (ok 80 euro). Pewności nie mam oczywiście 100% czy wszystkie kanały bedą działac.

agnieszka89

New member
telewizja n

jest mozłiwe ogladanie telewizji ''n ''na powiedzmy 3 telewizorach z mozliwoscia ogladania innych kanalow? bardzo prosze o jakies informacje. jestem dziewczyna wiec to wszytko dla mnie czarna magia;) z gory dziekuje;)

MOD EDIT: Droga Agnieszko, na przyszłość pamiętaj, aby tematy zakładać we właściwych dla nich wątkach, lub dopisywać pytania do wątków już istniejących. Za nie przestrzeganie tych zasad grozi Ci czasowa blokada dostępu do forum. PZDR

Ostatnio edytowane przez moderatora:

korniewicz

New member
agnieszka89 napisał:
jest mozłiwe ogladanie telewizji ''n ''na powiedzmy 3 telewizorach z mozliwoscia ogladania innych kanalow?
Odpowiedź brzmi NIE. Jeden tv = jeden dekoder= jeden abonament, np. dwa telewizory = dwa dekodery = dwa abonamenty.

W przyszłości ma byc wprowadzona usługa multiroom, ale kiedy to będzie to nie wiem. Pan Harry Sojka dużo czaruje, ale kiedy wyczaruje multiroom to nie wiem :d

Whiplash

New member
Bez reklam
Witam to moj 1 post na tym forum... :)
Mam pytanko w sprawie N, Aktualnie mam cyfre i chce sie przesiasc na N tylko czytalem opinie ludzi ze obraz w n jest nie za ciekawy szczegolnie SD ,piksele lataja itd jak z tym jest teraz cos sie zmienilo ?

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Witam
Posiadam N od początku i mogę stwierdzic że jeżeli zainstalujesz dobry zestaw antenowy to nie będziesz miał kłopotów z pikselozą. Jakośc jest też zależna od nadawcy poszczególnych kanałów , ale w sumie nie jest jak niektórzy piszą zły obraz.

Whiplash

New member
Bez reklam
bylem dzis w MM i troche pogadalem z kolesiem od N. Powiedzial mi ze na 60 antenie bedzie ok. Popatrzylem na jakosc kanalow - nie byla rewelacja ale tez nie bylo zle. Powiedzialem zeby mi pokazal jakosc sygnalu i sile.
Sila byla ok 16 % a jakosc 70 % Powiedzial mi ze tu jest badziewny tv i ze antena jest slaba i zle ust. i ze przy ok 90 % sily bedzie obraz bardzo ladny czy to prawda ?

korniewicz

New member
Whiplash napisał:
bylem dzis w MM i troche pogadalem z kolesiem od N. Powiedzial mi ze na 60 antenie bedzie ok.

Nie, nie będzie OK, 80 cm to najbardziej rozsądne rozwiązanie. Na 60 cm obraz potrafi ginąc przy gorszych warunkach atmosferycznych i jakośc obrazu będzie pozostawiałą wiele do życzenia.

Whiplash napisał:
Sila byla ok 16 % a jakosc 70 % Powiedzial mi ze tu jest badziewny tv i ze antena jest slaba i zle ust. i ze przy ok 90 % sily bedzie obraz bardzo ladny czy to prawda ?

Wszystko prawda. Ustawienie 16/70 jest tragiczne. Nikt w dużych sklepach nie dba też o poprawne ustawienie tv kontrast/jasnosc/kolor. Jest też kwestia oświetlenia. W domu to będzie zupełnie inaczej wyglądało (ładniej).

Whiplash

New member
Bez reklam
Wracajac do anteny 60 - w MM wlasnie na takiej smigala N ka i jak mowie jakos to wygladalo przy takich sliach i jakosci. Dodam ze teraz mam cyfe tez na 60 i jest ok zeby obraz ginal musi naprawde lac z cebra. Pozatym mam tak zamontowana antene ze nie ma zadnych przeszkod ,czysty obraz w niebo ,zadnych drzew dachow itd. Dlatego chcialem zostawic ta antene tylko konwerter jakis dobry zalozyc bo mam stary 8 letni

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Też radzę kupic antenę conajmniej 80-85cm.Nka potrzebuje naprawdę bardzo dokładnego ustawienia zestawu antenowego , a 60 tego w pełni nie gwarantuje.Dziś ceny są naprawdę przyzwoite , a antena będzie Ci służyc przez wiele lat.

Do góry