F_R_A_N_E_K
Member
Goliat napisał:A co z abonentami którzy zdecydują się na zakup samej karty?
A można kupić samą kartę, bo nic o tym nie słyszałem ?
Z pewnością nie będzie można
Goliat napisał:A co z abonentami którzy zdecydują się na zakup samej karty?
arsenal napisał:Karta jest przypisana do konkretnego tunera więc odpada.
Z tym "zabiciem" nbox'a to nie byłbym taki pewny.
Pelikan napisał:zastanawia mnie jedno, pakiet CINEMAX
nie wiem czy ja jestem jakis inny ale mam ten CINEMAX w Cyfrze+ (mam najwyzszy pakiet) i ten program jest naprawde denny
Zapodaja tam non stop jakies kiepskie filmy do tego w jakości gorszej niz na TVP3 ... a oni zapodali raptem 2 programy Cinemax i Cinemax2 i zadaja za to 10 zyla na miesiac ... kaszana
Poza tym jak mogli zapomnieć o NATIONAL GEOGRAPHIC ??? Przegiecie, przeciez NG łyka swoimi reportażami Discovery na wejsciu.
Programy z serii Katastrofy w przestworzach rządzą
Dotego nie ma TV4wiec nie ma mozliwosci ogladania Kubicy.
WYobrazacie sobie wyscigi F1 w jakosci HD ? MASAKRA ... no ale cóż, maja tylko Lige Mistrzow a to troche za mało ...
Nie wposmne o tym, iz beda musieli mocno pokombinowac zeby zrekompensowac mi brak HBO czy chocby Canal+ czy Canal+ Film ...
Według mnie oferta programowa n jest niekompletna i brakuje jej kilku mocnych pozycji.
To, że maja troche nizsze ceny od Cyfry to nie jest dla mnie argument. Ja wole zaplacic 50 zł wiecej ale miec wiecej fajnych programow a takich klientow jak ja jest napewno wiecej.
No ale z czasem napewno to sie zmieni a do tego czasu ja zostaje przy Cyfrze+![]()
A czyli coś na wzór Polszmatowskiego Nagravision.....arsenal napisał:Karta jest przypisana do konkretnego tunera więc odpada.
Z tym "zabiciem" nbox'a to nie byłbym taki pewny.
Chociażby dlatego że jest w pierwszej 3- producentówcles napisał:Dokładnie, nie widzę powodu dla którego Humax miałby być lepszy
pmcomp napisał:- nbox skalujhe w górę (do 720p lub 1080i) i w dół (do 576i).
- przez scarta wypuścisz wszystkiej wymienione sygnały, do wyboru
- HDMI obsługuje HDCP a jak będzie stosowane tego nie wiadomo. Spekuluję, że przy wszystkich sygnałach HD. Zawsze masz do dyspozycji component, na którym pojawia się także 1080i. Jedynie w opcji VoD sygnał na componencie będzie przeskalowany w dół do 576i (prawa autorskie, "zarządzenie" wytwórni filmowych.
Pozdro.
cles napisał:Sprawa jest prosta. Nadawca FTA nadaje sam na swoim transponderze i nie pobiera za to opłat bo takie jego prawo. Jeśli natomiast inny nadawca kupuje prawo do nadawania tego programu to następnie może ze swojego transpondera kodować treść.
Przecież na hotbirdzie Eurosport jest kodowany a na astrze chodzi FTA.
cles napisał:Myslę, że staną na głowie aby pokazywać Kubicę, zobaczymy co z tego wyniknie. Cyfra swego czasu miała doskonałą ofertę F1 i tylko dlatego ją kupiłem. Ale to stare dzieje.
POza tym to dopiero początek, myślę, że programów będzie przybywać dlatego spokojnie. Jak za te pieniądze to wchodzić można w ciemno
Piotrek_PP napisał:Niekoniecznie jeżeli strumień danych VoD będzie nadawany z tego samego transpondera.
Piotrek_PP napisał:Byłbym zdumiony jeżeli wyjście cyfrowe hdmi nie miałoby zabezpieczenia HDCP (musi być od początku bo nie można go sobie włączać i wyłączać).
Piotrek_PP napisał:Podobnie byłbym zdumiony brakiem enkrypcji na wbudownym dysku. Założę się, że będzie to szyfrownie AACS. Nie jest to widzimisie firmy ITI lecz wymóg licencji jakie firma zapewne podpisała z niezależnymi podmiotami dostarczającymi kontent HD. A Ci zawsze jeśli chodzi o bezpieczeństwo wymuszają sprawdzone licencjonowane rozwiązania ponad lokalne wynalazki (kwestia także odszkodowań).
zcott napisał:A co do szyfrowania nadnych na dysku to też jestem bardzo ciekawy co tam wymyślili... i czy ktoś się wysili, żeby je złamać...![]()