jokers napisał:W informacji ze strony glownej wyczytalem :
Usługa VOD nie będzie działać na złączu komponentowym, dostępna będzie jedynie przez HDMI (z HDCP)
Czy mam rozumiec ze jezeli nie mam jeszcze TV z wejsciem HDMI to usluga VOD bedzie tylko wirtualnie dla mnie dostepna bo bedzie na dysku ale nie bedzie mozna jej wyswietlic ? Przeciez to jakas paranoja ?
pmcomp napisał:Kanał filmowy HD też ma być od startu.
Pozdro
To co na dachu zostało dostarczone razem z dekoderem C+ jakieś 4 lata temu - więc jaka Twoja sugestia.pmcomp napisał:2) Czy muszę dokonywać wymiany anteny i konwertera? - NIE (chyba że masz jakieś straszne badziewie)
3) Czy obraz będzie dostarczany w skanowaniu progresywnym? - do wyboru: 576i, 576p, 720p, 1080i (plus mozliwości skalowania w górę i w dół)
4) Jakimi typami złączy będzie podawany sygnał do TV - SCRAT, komponent HDMI? Z uwagi na odbiornik Panasonic TH-37PA najbardziej interesuje mnie komponent:
- na scart: 576i w standardzie do wyboru: RGB, s-video, composite video
- na component: 576i, 576p, 720p, 1080i (ale z HDD w funkcji VoD tylko 576i, 576p ze względu na prawa autorskie)
- na HDMI: 576i, 576p, 720p, 1080i
Mam nadzieję że odpowiedziałem wyczerpująco.
Jeszcze jedno co do konwertera: przy nbox-ie z HDD (PVR i Vod) potrzebny jest konwerter TWIN (patrzy na jednego satelitę i obsługuje niezależnie dwa tunery w nbox-ie) i DWA przewody od anteny (konwertera) do nbox-a. ITI będzie oferować taki zestaw w atrakcyjnej cenie (opcja jako nbox + antena /bardzo ciekawa, inna niż wszystkie/ + konwerter TWIN)
Pozdro.
No dobra, a nie będzie się dało tego zrobić jednak na JEDNYM przewodzie? Jakieś rozdzielacze, bajery? Dwa tygodnie temu poprowadziłem kabel do nowego mieszkania w domu i nie bardzo widzi mi się drugi raz ryć ściany albo rozbierać sufit.pmcomp napisał:Jeszcze jedno co do konwertera: przy nbox-ie z HDD (PVR i Vod) potrzebny jest konwerter TWIN (patrzy na jednego satelitę i obsługuje niezależnie dwa tunery w nbox-ie) i DWA przewody od anteny (konwertera) do nbox-a. ITI będzie oferować taki zestaw w atrakcyjnej cenie (opcja jako nbox + antena /bardzo ciekawa, inna niż wszystkie/ + konwerter TWIN)
gabat napisał:Pisząc o skanowaniu progresywnym miałem na myśli sposób wyświetlania obrazu (z przeplotem lub bez), a nie skalowanie rozdzielczości - tak więc nie wiem, czy odpowiedziałeś na moje pytanie, a nawet jeżeli tak to odpowiedź jest dla mnie niezrozumiała!
Krasnall napisał:No dobra, a nie będzie się dało tego zrobić jednak na JEDNYM przewodzie? Jakieś rozdzielacze, bajery? Dwa tygodnie temu poprowadziłem kabel do nowego mieszkania w domu i nie bardzo widzi mi się drugi raz ryć ściany albo rozbierać sufit.
gabat napisał:Ten model Panasonica nie wymaga żadnych ustawień dla skanowania progresywnego. Zakładam, że jeżeli wykryje odpowiedni sygnał na złączach YPbPr (nie na SCRAT), to zacznie wyświetlanie obrazu bez przeplotu w formacie progresywnym.
pmcomp napisał:gabat napisał:Pisząc o skanowaniu progresywnym miałem na myśli sposób wyświetlania obrazu (z przeplotem lub bez), a nie skalowanie rozdzielczości - tak więc nie wiem, czy odpowiedziałeś na moje pytanie, a nawet jeżeli tak to odpowiedź jest dla mnie niezrozumiała!
i - oznacza synał z przeplotem
p - oznacza sybnał bez przeplotu (progresywny)
Jak widać 576i to sygnał z przeplotem z rozdzielczością 576 linii
Jak widać 576p to sygnał bez przeplotu z rozdzielczością 576 linii.
Jak widać nbox potrafi wypuścić z siebie sygnał z przeplotem albo bez przeplotu, w zależności od tego co wybierze użytkownik.
Mam nadzieję, że teraz jasno odpowiedziałem na Twoje pytanie i wyjasniłem innym wątpliwości które mogą się nasuwać.
Pozdro
Dzięki. Dwie głupie literki, a coś tam ważnego znaczą. A co zasugerujesz w sprawie anteny i konwertera? Wymieniać czy nie? A może w przypadku rozwiazania umowy (już nie moge się doczekać) C+ poprosi o zwrot anteny i problem z głowy - i wówczas napewno muszę kupić nowy zestaw.
Czy ktoś już rozwiązywał umowę z naszym "kochanym dostawcą" usług?
Krasnall napisał:No dobra, a nie będzie się dało tego zrobić jednak na JEDNYM przewodzie? Jakieś rozdzielacze, bajery? Dwa tygodnie temu poprowadziłem kabel do nowego mieszkania w domu i nie bardzo widzi mi się drugi raz ryć ściany albo rozbierać sufit.
gabat napisał:[A co zasugerujesz w sprawie anteny i konwertera? Wymieniać czy nie?
Karta jest przypisana do konkretnego tunera więc odpada.Goliat napisał:A co z abonentami którzy zdecydują się na zakup samej karty?
Czy śladem Syfry będzie można wykupić sam abonament a tuner dostawić swój? (z autopsji wiem że produkty Humaxa,Pace lub Topfielda zabiją to pudełko "N")![]()