Owszem na ten metraż. Ja nie słucham dudnienia. ESy nie grały, bo było wszystko płasko. Może gdyby podłaczuyli pod dobry sprzęt to by było inaczej a nie jakiś badziew radia internetowego.
Dziwię się bo sam sobie zaprzeczasz....
- piszesz, że nie słuchasz dudnienia i nie chcesz żeby coś płasko grało, a masz zamiar kupić kolumny, które grają płasko, ich jakość dźwięku ma się nijak do jakości brzmienia choćby ESów. Co najważniejsze chcesz je wstawić w 60-cio metrowym pomieszczeniu, a jest to konstrukcja dedykowana do pomieszczeni max. 20-sto kilku metrowego....
- oceniasz jakość grania kolumn na podstawie odsłuchu w MM, gdzie źródłem było radio internetowe...bez urazy, ale to jakbyś jazdę próbną odbył na zatłoczonym parkingu przy jakimś centrum handlowym i na tej podstawie ocenił właściwości jezdne samochodu...
Piszę ci to tylko dlatego, że jakiś rok temu, sam byłem skłonny kupić te kolumny, na szczęście odsłuchy obnażyły wszystkie słabości tego produktu. Testowałem i zwykłe i SE, po dwa zestawy, bo po pierwszych odsłuchach miałem wrażenie, że coś jest nie tak z egz., niestety nie było, a to co ktoś napisze w gazecie, necie czy gdziekolwiek indziej najlepiej samemu zweryfikować.
Dla mnie były to najgorsze kolumny w tym przedziale cenowym jakie słyszałem. Porównywałem je z Vardusami, kilkoma modelami JAMO, Eltaxami czy Bostonami CS....