Nawet nie ma co tu rozkminiać czy warto dokładać do X3100![]()
Nie za bardzo rozumiem w czym jest aż taka różnica poza większą mocą, ceną miedzy x2100 a x3100...W jakości dźwięku?Technologi?Czy też dodatkowych funkcjach?
Nawet nie ma co tu rozkminiać czy warto dokładać do X3100![]()
Gdyby nie było różnicy, to każdy z Nas miałby najniższy model amplitunera i najtańsze kolumny dostępne na rynku, bo po co przepłacać![]()
Napewno wykorzystasz większą moc tego ampli i to wystarczy aby go kupić.
No właśnie nie rozumiem tego ...skoro np. do Audio pro Avanto rekomendowana moc wzmacniacza: 30-150W, a amplituner X3100W ma moc 7x 180 W... to nie lepiej X2100w Który ma moc 7x 150W?
Na Melodikę BL 30 właśnie byłem już prawie zdecydowany, jednak sprzedawca powiedział żebym lepiej wziął BL40 nawet przy tak małym metrażu, chociażby ze względu na lepsze pasmo przenoszenia..Powiedział ,że bl 40 nie muszę wykorzystywać na maxa, a dźwięk według niego będzie zdecydowanie lepszy.Na 17m, to raczej BL30
A co do brzmienia, to wg. mnie Melodika gra lepiej....ale sam posłuchaj i oceń.
Wiesz, większe nie zawsze oznacza lepsze
Dobrej klasy monitory są w stanie zagrać o niebo lepiej, pełniej, z lepszym basem od niejednych dużych podłogówek.
Ważne aby odpowiednio dobrać i kolumny i elektronikę, aby pasowały wzajemnie do siebie i do wielkości pomieszczenia.
Nie wiem jaki dokładnie masz rozkład, bo być może jest tam na tyle przestrzeni, że BL40 nie będą się "dusiły", ale wydaje mi się, że BL30 spokojnie wystarczą, a też do końca nie wykorzystasz ich potencjału.
Jeśli to sensowny salon i sprzedawca, to może pozwoli Ci wypożyczyć za kaucją jedne i drugie i zobaczysz u siebie.