witam
konkretnie , proszę bardzo : z usb i tak samo po lan z nas , soft oryginalny najnowszy.
pozdrawiam miło i serdecznie
pawson
po wielu testach stwierdzam że: NIEPRAWDĄ JEST ŻE TEN PLAYER ODTWRZA BEZPROBLEMOWO PLIKI BD PO LAN!
żeby się nie rozpisywać zacytuje post który napisałemw innym wątku (traxdata) a który wszystko wyjaśnia:
> Czuje się bardzo kompetentny żeby udzielić odpowiedzi - traxdate mam i używam około roku, z racji tego że ten player ma problemy z odtwarzaniem po LAN plików BD szukając innego playera który by spełnił te warunki kupiłem (wypożyczyłem) z opcją zwrotu WD TVLive - obydwa playery podpięte do tego sameg tv (52Z5500 Sony) na identycznych kablach HDMI i identycznych ustawieniach wejść AV - jak pisałem traxdata z HDD podpiętego odczytuje WSZYSTKIE pliki - mkv to wiadomo ale i wszystkie BD czy to obrazy plików czy to struktury plików - jedynym problemem było odtw. BD po LANie (z kompa) po prostu film idzie ale gdzieś w połowie zaczyna się cięcie choć są pliki że odtworzy całe.
Teraz WD - około połowa moich plików BD poszła po LANie bez problemów ale duża część LIPA nie rusza wogóle - z początku myślałem że tak jak na Traxie to problem przesyłu po LAN więc przerzuciłem pliki na zewnętrzny dysk usb i o zgrozo dalej nie idą! Czyli po prostu ten player nie odtwarza wszystkich BD (nie wiem od czego to zależy które tak a które nie) wbrew temu co piszą użytkownicy na wątku BD!!! Z dwojga złego wole po ściągnięciu na kompa przesłać plik na wewnętrzny dysk Traxy i obejrzeć niż nie obejrzeć wogóle!!! Jeśli chodzi o mkv to oba playery radzą sobie znakomicie i z podpiętych dysków jak i po LAN - tu malutką przewagę ma Traxa bo WD nie czyta napisów txt i trzeba konwertować do srt - traxa łyka wszystko ale z kolei traxa nie czyta konteneru 5.1 który trzeba przemiksować do 4.1 ale tych filmów jest naprawdę bardzo mało.
Co do jakości obrazu to ja widzę na swoich 52" lekką przewage Traxy choć moim zdaniem np. na 32" będzie to niezauważalne. Mam obecnie w domu obydwa playery tak że jakby były pytanie to moge pomóc