@arcoss, gdybys był Koreańczykiem, może miałbys inne zdanie na ten temat?
Przyznam, że zmiana numeru wersji z 1.02 na 1.03 dawała nadzieję na większe znmiany. Dobrze, że poprawiają usterki, ale szkoda, iż przynajmniej na razie, nie widać nadziei na większe zmiany funkcjonalne.
Kasowanie i kopiowanie plików za pomoca odtwarzacza nie jest może dla mnie istotne, ale już taki płynny zoom obrazu przydałby sie bez dwóch zdań.
Obawiam sie jednak, że zmiany w WDTV1 mogą być ograniczane celowo, aby nie zepsuć debiutu nowej wersji. Obym sie mylił. Nowa wersja prezentuje sie całkiem interesujaco, ale wiele wskazuje na to, że nie oferuje bitstreamu dźwięku HD przez HDMI. Dlatego na razie z czystym sumieniem pozostanę przy WDTV1.
Sprawdziłem wczoraj działanie wysyłania przez HDMI do amplitunera strumienia DTS obrazu DVD i stwierdzam, że amplituner poprawnie wykrywa DTS. Jesli juz o tym było, przepraszam, ale obiecałem kiedyś, że sprawdzę. Nie sprawdzałem jeszcze plików MKV, ale jak jakiś będę miał, to sprawdzę.
Analogowa obsługa DTS wymaga od WD nie tylko zmian w oprogramowaniu, ale przede wszystkim ponoszenia opłaty licencyjnej liczonej od każdej sprzedanej sztuki sprzętu. Nie wiem, ile taka opłata wynosi, ale faktem jest, że przy niewysokiej cenie urządzenia mogłaby mieć ona wpływ na jej wzrost.
ArtS