WD TV HD Media Player

ewenement1981

New member
wd media player moim zdaniem nie warto

Własnie dzis przyniosłem wd TV HD Media Player - moim zdaniem nie warto !
Kupiłem go tylko dla filmów mkv mój laptop na który wydałem troche kasy ma za słabą kartę graficzna do tych filmów (samsung x360)

A OTO KILKA WAD WD TV HD MEDIA PLAYER

---transformers jak pierwsza część tak transformers 2 w hd -(mkv pliki powyżej 10gb) nie da się przewijać.

---dzwięku nie ma chyba że podepnę optical; przez hdmi dźwięk nie idzie

Te wady wykrłem po kilku minutach i dalej już nie bede sie tym bawic jutro z rana oddaje do sklepu .

Jeśli ma ktoś lepsze urządzenie niech da linka
Pozdrawiam

[FONT=&quot][/FONT]

actchris

New member
ewenement1981 napisał:

A OTO KILKA WAD WD TV HD MEDIA PLAYER

---transformers jak pierwsza część tak transformers 2 w hd -(mkv pliki powyżej 10gb) nie da się przewijać.

---dzwięku nie ma chyba że podepnę optical; przez hdmi dźwięk nie idzie

Te wady wykrłem po kilku minutach i dalej już nie bede sie tym bawic jutro z rana oddaje do sklepu .

1. Transformers 1 jak i 2działają bez problemu o ile posiada się dobrze przekonwertowaną wersję.

2. Najpierw używa się mózgu potem wypisuje takie rzeczy.... pokaż mi w specyfiacji że ma być DTS przez HDMI ......

3. Idź kup plater BD i kupuj oryginalne filmy tam nie będziesz miał problemów z obsługą bo widzę że sprzęt Cię przerasta ....

ewenement1981

New member
actchris napisał:

1. Transformers 1 jak i 2działają bez problemu o ile posiada się dobrze przekonwertowaną wersję.

2. Najpierw używa się mózgu potem wypisuje takie rzeczy.... pokaż mi w specyfiacji że ma być DTS przez HDMI ......

3. Idź kup plater BD i kupuj oryginalne filmy tam nie będziesz miał problemów z obsługą bo widzę że sprzęt Cię przerasta ....

1. Ty cwaniaczku przekonwertować nie miałem czasu byłem zajęty razem z twoją siostrą jeśli wiesz co mam na myśli. Po to kupuję taki odtwarzacz żebym mógł od razu oglądać a nie jeszcze się z tym bawić.

2. Piszę o wadach a to jest dla mnie wada !

3. Tak nie jestem idealny jeśli chodzi o sprzęt ale to nie jedyna różnica między nami WIDZISZ TY nadal pewnie sypiasz w jednym łóżku z rodzicami nigdzie nie wychodzisz tylko siedzisz z wielkimi brylami przed monitorem i czytasz o sprzętach to jest twój świat i masz nadzieje że przeżyjesz choć jeden dzień taki jak twoi koledzy ...
Pozdrawiam

rilicek

New member
ewenement1981 napisał:
1. Ty cwaniaczku przekonwertować nie miałem czasu byłem zajęty razem z twoją siostrą jeśli wiesz co mam na myśli.

3. Tak nie jestem idealny jeśli chodzi o sprzęt

Myślę, że pomyliłeś fora.
Jeżeli twój sprzęt nie jest idealny i zawodzi powinieneś dołączyć się do tego wątku: "Problemy ze sprzętem"

PS.
Mój post może zostać skasowany razem z postem kolegi ewenementa.

chesky

New member
Wystarczy sprzedac/oddac i po sprawie.
Mam ten player ponad rok w parze z Onkyo 605. DTS ( oraz pochodne )po HDMI idzie, przewijanie działa ( chyba, że źle zrobiony był rip ). Za takie pieniądze jak dla mnie sprzęt bez wad mimo braku karty sieciowej.

pozdr
_CHESKY_

Dreamerek

New member
ewenement1981 napisał:
1. Ty cwaniaczku przekonwertować nie miałem czasu byłem zajęty razem z twoją siostrą jeśli wiesz co mam na myśli. Po to kupuję taki odtwarzacz żebym mógł od razu oglądać a nie jeszcze się z tym bawić.

2. Piszę o wadach a to jest dla mnie wada !

3. Tak nie jestem idealny jeśli chodzi o sprzęt ale to nie jedyna różnica między nami WIDZISZ TY nadal pewnie sypiasz w jednym łóżku z rodzicami nigdzie nie wychodzisz tylko siedzisz z wielkimi brylami przed monitorem i czytasz o sprzętach to jest twój świat i masz nadzieje że przeżyjesz choć jeden dzień taki jak twoi koledzy ...
Pozdrawiam
Player dokładnie działa tak jak napisano w jego specyfikacji. Jak ktoś nie potrafi czytać a później tego zrozumieć niech nie ma pretensji do całego świata, że rano przed lustrem nie może porozmawiać z nikim inteligentnym.

Jak napisał chesky:"Za takie pieniądze jak dla mnie sprzęt bez wad" i to jest prawda!.

stefanol

New member
WD TV Live kuszący :) Ponoć wcisnęli 512MB zarówno na RAM, jak i na ROM - więc jest znaczny przyrost prędkości, zarówno w GUI, jak i w filmach... i nie będzie problemów z miejscem na nowe firmware'y. Do tego oczywiście downmix DTS, odtworzył testowe filmy w 1920x1080 @ 16rf (!), jakieśtam możliwości sieciowe, dyski 2'5 " wreszcie się wyłączają tak jak powinny ... Jak pojawią się pierwsze modyfikacje firmware'u, chyba rozważę kupno nowego modelu - szkoda że nie jest czarny, tak jak WD TV 1.

+1 dla ewenementa, uwielbiam takie pseudo pro napinki :)

actchris

New member
Jak tylko pojawi się u mnie w firmie to zamieniam starego WDTV na nowego :) zaleta taka że bez problemu podepnę pod sieć domową do tego downmix gdzie nie będę musiał przerabiać z DTS na AC3 ... obecnie brak dekodera DTS :(
Ciekawe tylko jaką cenę dadzą u nas ....

chato.pl

New member
żeby łatwiej wypatrzeć na półce
jl18l4jcfgtt231e.gif

419333.jpeg

... i cytat z informacji prasowej:
Kod:
WD TV Live Media Player będzie dostępny u wybranych reselerów i dystrybutorów WD
(m.in Komputronik, Vobis,Yamo). Sprzęt jest objęty 2-letnia gwarancją 
a sugerowana cena detaliczna wynosi około 500 zł

Ostatnia edycja:

ArtS007

New member
Bez reklam
Do dyskusji na temat nowego WD zapraszam do sasiedniego wątku. Tez pewnie zamienie jeden z dwóch przez siebie posiadanych WD-1 na nowy model (amplituner z obsługa HD). :)

ArtS :)

BitTornado

New member
Mam takie pytanie, Przeważniew pliki video, końcówki są pisane z małej litery,[ avi mkv divx ]a co będzie jak zmienie to na duże [ MKV ] czy player będzie widział taką datke i czy niezostanie ona uszkodzona

actchris

New member
WD TV Live ma być na początku listopada, mamy już złożone zamówienie ale trzeba czekać na oficjalną sprzedaż na terenie Europy. Ceny niestety nie wiem bo to tajemnica biznesu :)

Do góry