Tak jak kolega wczesniej radził napisz do blackninja z forum. Na dobre ceny i sprzęt z polskiej dystrybucji.
Jaka dystrybucja by nie była , jak sprzęt nowy to ma gwarancje może np Niemiecką czyli i tak o klase pewniejszą od Polskiej popapranej . A nie jest to wydatek życiowy , więc za 2200 jak nawet się popsuje to nie jest to tak wielki ciężar ( jak np telewizor ) żeby był kłopot z odesłaniem za granice . A pozatym ten sprzęt się wogóle nie psuje praktycznie bo nie ma co się tam popsuć jak użytkownik sam oczywiście nie pomoże jakimś zwarciem czy czymś takim . Kumpel ma Maranza już chyba z 20 lat i dalej śmiga aż miło .
Koledzy poczytałem sobie różne opinie i jeszcze mnie zastanawia jeden komplet głośników 5.1 . A mianowicie Dali Lektor 6 SET , mozna kupić calutki zestaw za 6990 zł i ładnie to wygląda i ponoć ładnie śmiga . Jak się ma to do tego zestawu Roth Oli 301 ? Dużo to lepiej zagra w stereo i wogóle w kinie domowym od tych Rothów ? Bo różnica w sumei 1700 zł nie taka wielka ale jak ma to zagrać o wiele lepiej to może warto dopłacić . Pozdrawiam
więc już poleciłem Ci konkretne zestawy, a ty teraz się pytasz o zestaw który kosztuje bez amplitunera prawie 7k? Czego Ty tak naprawdę szukasz? Lubię ludzi konkretnych" Mam tyle i tyle, chcę to i tamto, ewentualnie mogę 500zł dołożyć" i wszystko wiadomo. To jest tak jak się ma dużo kasy i samemu nie wie co się chce. AmenJak już Ci pisałem , chciałbym się ze wszystkim zmieścić w kwocie 6500 zł . Maranz już odlicza z tej kwoty 2300 zł . Czyli na suba i reszte głośników 5.1 zostaje 4200 zł . I tak się w tej cenie chce zmieścić . Bo pomimo tego że jak pisałem słucham w 90 % muzyki stereo i w 10 kino domowe , to jeszcze pada pytanie jak często to słucham i jak się okazuje że nie aż tak często . Więc jak bym siedział przy muzyce non stop to pewno bym kupił coś droższego . Słuchawki jedynie mam jakieś tam sennheiser za 800 zł do słuchania czasami w nocy jak nie chce pobudzić domowników. Więc skupmy się na subwooferze i głośnikach 5.1 za 4200 zł max .
zadałem konkretne pytanie i oczekuje odpowiedzi . Pozatym różnica 1700 zł nie jest aż tak duża , a widzę że większość ludzi albo poleca albo ma i chwali ten zestaw . O rotach jakoś mało kto pisze . Więc dlatego się pytam . Jak bym się na tym znał nie pytał bym . Pozatym nie będe się oszukiwał że wygląd też jakoś mnie przyciąga do głośników , a te są ładne , natomiast rothy wyglądają jakoś odpustowo jak plastiki tanie . Więc wolę dodać te 1700 zł i się cieszyć , a nie narzekać .Najfajniejsze są z wyglądu Paradigmy Studio ale cały zestaw wychodzi coś 15000 zł więc tyle aż nie dam . Więc schowaj swoje uwagi bo nie wnoszą nic konkretnego . Jak chcesz doradzać to doradzaj , a jak nie poprostu nie odpisuj i po problemie .
Właśnie przeczytałem temat i muszę przyznać, iż szczerze podziwiam forumowiczów "panie" peterka, że w ogóle chcieli ci coś doradzać.
Kolejny "wszechwiedzący milioner" internetowy, który pokazuje w sieci jaki to jest konkretny i bystry, obrażając przy tym innych!
Zaglądam na to forum od dawna, i doceniam to, iż ktoś kto akurat jest mocniejszy w danym temacie, stara się doradzić coś drugiej osobie bezinteresownie, a osoby twojego pokroju wprowadzają zły klimat na forach. Na szczęście mimo wszystko częściej udzielam się w świecie realnym, niż w internecie, a tam już trochę inaczej okazuje moje (kulturalnie pisząc) zdegustowanie takimi "mądrymi cwaniaczkami" jak ty!
Bez odbioru!