Dobre pytanie [emoji16]A jak wyglądają screeny 4K z HDR na ekranie SDR ?![]()
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
Dobre pytanie [emoji16]A jak wyglądają screeny 4K z HDR na ekranie SDR ?![]()
Skoro nie masz sprzętu to po co pobierasz takie ogromne pliki??? ...Zgadza się Kolego @bubafat. Ale nie chodzi tu bynajmniej o zabezpieczenia.
Chodzi o to, że można w ogóle odtworzyć takie treści, bez odpowiedniego sprzętu. To raz. A dwa, to przede wszystkim, dotyczy to różnic w obrazie. I to jest istotne. Bo chodzi tu o zależność, w jaki sposób będziemy odtwarzać takie treści.
I żeby była też jasność. To, co zrobiłem, nie ma propagować ściągania z Sieci, więc co niektórzy mogą spać spokojnie, lecz było niezbędne dla moich potrzeb i testów, w temacie UHD. I tyle.
A co do 4K, to w ogóle mnie to nie interesuje. Bynajmniej nie mam takiej potrzeby. Tak więc ten temat, jest dla mnie zamknięty. Wiem, co chciałem wiedzieć.
Kolego @Piramida zdaje się, że nie zrozumiałeś, o czym piszę. Ja nie mam nic z 4K (sprzęt), a oglądam UHD. Taki, paradoks.![]()
No cóż. Byłem przekonany, że to, o czym piszę, jest jasne i proste w swej wymowie. Ale jak widać, pomyliłem się. Przecież cały czas piszę o kopiach. Oczywistym jest, że oryginał wymaga urządzeń do tego przystosowanych. I tu, nie ma o czym dyskutować.
Chodzi o to, czy ktoś w ogóle pomyślał, a tym bardziej spróbował, odtworzyć takie treści (kopie!) na sprzęcie do tego kompletnie nie przystosowanym? Bo na sprzęcie UHD, to żadna sztuka. I ja tak zrobiłem. I jak widać, wbrew pozorom, jednak da się. Lecz z jaką jakością? To widać na screenach. A dlaczego tak jest? Nie wiem. Ale to już zupełnie inna historia.
Zaczął się długi weekend. Koledze @YABBA235 życzę zasłużonego wypoczynku i wszystkiego najlepszego.
To nie pierwsze moje wpisy na forum i pewnie nie ostatnie, budzące dezaprobatę i niezrozumienie. Bo często jest tak, że wbrew wszystkiemu idę pod prąd, gdyż również w ten sposób można znaleźć coś ciekawego. Lecz, czy ktoś to zrozumie?
Powtarzam WSZYSCY ogladaja takie pliki OD LAT na komputerach
[Youtube]wfN7f3tg4mI[/youtube]
La.La.Land.2016.2160p.UHD.BluRay.x265-TERMINAL
Power DVD 17 nie podchodzi mi.Kodi najnowsze pewnie będzie już obsługiwał a może już obsługuje 4K.Jeśli chodzi o sprzęt PC to wystarczy chyba i5 najnowszy i więcej ramu no i tv 4K i wielkie mi halo![]()