TX-L47ET50E ile rdzeni ? Test ?

mystaloba

New member
Tak jak w temacie, chciałem się zapytać ile rdzeni posiada ten model ? Domyślam się, że 1 ale wole się zapytać. Acha i gdybyście wybierali/kupowali TV między Panasem TX-L47ET50E a Sony KDL-46HX750, to na który zdecydowalibyście się ? Cenowo bardzo podobnie stoją z mała przewagą Panasonica ok. 3850zł., natomiast soniacz ok. 4060zł.
Trochę niepokojąca jest wiadomość z w/w tematu o nierównomiernym oświetleniu matrycy. Co o tym sądzicie ?
Czy będzie jakiś test tego modelu ?

Boguszch

New member
Trochę niepokojąca jest wiadomość z w/w tematu o nierównomiernym oświetleniu matrycy. Co o tym sądzicie ?
Czy będzie jakiś test tego modelu ?

Przyłączam się też do pytania o nierówne podświetlenie matrycy w 42ET50 - oraz ciekaw jestem jaka jest to matryca (IPS-alpha Panasonic czy LG) - pytanie do tych którzy mieli styczność z tym modelem.

Przymierzam się do 42ET50 ale trochę mnie to zaniepokoiło, a dodatkowo parę osób zgłasza notoryczne zrywania połączenia Wi-Fi........:-? (co prawda w modelu ET5)

wojciech601

New member
Piszę, bo sam długo szukałem różnych opinii, a to forum w wyborze tv, mi bardzo pomogło - zwłaszcza różne testy, oceny, porady, komentarze użytkownika "kiki".
Odwiedziłem wiele sklepów, rozmawiałem z wieloma sprzedawcami, spotkanymi klientami etc. - końcowy wybór padł właśnie na model tx-l47et50e, dziś z czystym sumieniem mogę polecić (egzemplarz nie z ekspozycji nie łatwo było kupić - kurierem nie próbowałem).
Podoba mi się ostrość obrazu (odpowiednio łagodna), odwzorowanie kolorów, szarości i czerni, brak jakichkolwiek "złych" szumów i zjawisk opisanych w niejednym teście różnych odbiorników LED LCD, dźwięk (zwłaszcza koncerty, filmy muzyczne etc) lepiej jednak "przepuścić" przez odpowiedni sprzęt audio (aby w odbiorze był adekwatnym uzupełnieniem doskonałego obrazu). Multimedia internetowe (WiFi) działają bez zarzutu - są bardzo dobrym uzupełnieniem codziennej oferty audycji TV. Obejrzałem całe filmy na iplex’ie i iplay, bez żadnych zerwań połączeń WiFi. Tutaj do obsługi Internetu polecam aplikację na urządzenia mobilne (np. z androidem) - Viera remote - doskonale sprawdza się m.in do obsługi youtuba. U mnie ten odbiornik TV bardzo dobrze współpracuje z różnymi źródłami sygnału (odtwarzacz blueray, odtwarzacz DVD, tuner sat Fergusona, dysk HDD, karty SD, notebook – przez HDMI), rzeczywiście świetnie skaluje obraz. Oczywiście uruchomiłem serwer multimedialny na moim PC – w standardzie DLNA – za pomocą softu Serviio – działa bez zastrzeżeń. Nie testowałem jeszcze opcji 3D - obecnie szukam ciekawej oferty na odpowiednie okulary m.in. w sklepach internetowych.
Kupiłem - oglądam - polecam

Ostatnia edycja:

wactomas

New member
Podpisuje się pod tą opinią, ale mam jedno ale do tego tv. Mam taki sam i drażni mnie brak efektu stereo z głośników wbudowanych. TV został wymieniony, następny model też jest z tą samą wadą. Z wyjścia słuchawek efekt stereo jest bez zarzutu. Małe głośniczki podłączone zamiast słuchawek dają efekt stereo. Podejrzewam błąd konstrukcyjny tego urządzenia.
Na dzień dzisiejszy zgłosiłem do panasa - Polska. Czekam na odpowiedź od niego.

Do góry