W sobotę zaktualizowało mi przez sieć soft do wersji 6.4.0V1 i wszystkie problemy z paskami na kanałach Hd zniknęły. Mam nadzieję, że w końcu rozwiązali większość problemów(najlepiej wszystkie )
Atualizację wykonuje się następująco:
Rozpakuj i przekopiuj bezpośrednio na pendrive
Wyjmij wtyczkę od TV z prądu
Podepnij pendrive do dolnego USB
Włącz wtyczkę do prądu
Jeśli wtyczkę wyjąłeś gdy TV grał, to po włączeniu wtyczki aktualizacja wystartuje samoczynnie, jeśli TV był w stand-by to musisz go włączyć pilotem
Wystarczy odrobina cierpliwości na ekranie pojawi się że compled wtedy wyjmujesz pendrive wyjmujesz wtyczkę z prądu, wkładasz ją ponownie czekasz krótką chwile i masz nowy soft.
Telewizor jest jak ze sklepu czyli musisz wykonać pierwsze uruchomienie (wszystko poustawiać)
A pojawia się Tobie jakikolwiek komunikat?
Próbowałeś zaktualizować poprzez sieć - bez pendrive??
tak jak napisałem na początku ani z sieci ani z pendrivePróbowałeś zaktualizować poprzez sieć - bez pendrive??
Wybierz kraj na Niemcy i zmień w ustawieniach wejście antenowe na kabel, wtedy bez problemu znajdzie Ci kanały, a jak ze zdekodowaniem to już zależy od modułu.Hej, potrzebuje pomocy
niedawno w kablówce pokusiłam się o wymianę zwykłego dekoderu na moduł cam z którym niezbyt potrafię sobie poradzić. Karta jest poprawnie wsadzona, a podczas wyszukiwania kanałów nie znajduje żadnego... Podobno to kwestia aktualizacji (miałam staaary soft), dzisiaj zaktualizowałam go do wersji 6.4.1T.1 (najnowsza jaką udało mi się znaleźć), ale problem nadal występuje... Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? bo już zastanawiam się nad wymianą na stary dekoder
Podczas aktualizacji te tv nie widza wiekszych penkow niz 2gb chociaz bywa ze max co widza to 1gb najlepiej zaopatrzyc sie w jakis zabytkowy pendrive na potrzeby aktualizacji softu.
tak jak napisałem na początku ani z sieci ani z pendrive
sieciowo mam że nie ma aktualnie aktualizacja jest niedostępna w tym momencie
mój soft 6.1.OM.1 z 25 października 2011