Jak chcesz soft J to podlacz kabel internetowy do tv. A jak chcesz jeszcze nowszy soft rozdawany przez toshibe indywidualnie to wyzej masz link. Ten z linku podobno poprawia to szarpanie i czarny migajacy pasek.
Czyli jeśli dobrze rozumiem soft J nie poprawia szarpania? O czarny pasek mi nie chodzi bo u mnie się nie pojawia, chodzi tylko o szarpanie. Jeszcze pytanie o nowszy model 933 - czy tam też występują te same problemy co w 838? Mam jeszcze możliwość zamiany stąd pytanie czy warto, czy lepiej zostać z tym co mam?
To wymien na jakiegos philipsa i nie pakuj sie wiecej w toshibe. Soft J tego nie poprawia ale byc moze ten soft z linku to eliminuje.
Info dla niemazaco:
Dla mnie w serwisie wymienili TL838 w ramach reklamacji na TL933
Info dla niemazaco:
Witam ! Dla mnie w serwisie wymienili TL838 w ramach reklamacji na TL933 i jak na razie po 2 miesiacach uzytkowania tego modelu jestem z wymiany zadowolony, nie zauwazyłwm w nim zadnego szarpania obrazu, chociaz muszę powiedzieć że Active Vision mam ustawione tylko na "Niski" lub "Standardowy", a na wejściu DVD po HDMI mam w ogóle wyłaczone Active Vision. Jedynym mankamentem tego modelu to brak obiecanej wcześniej funkcji PVR, choc pilot ma już klawisz "Rec". Mam nadzieję że w którejś najbliższej nowej wersji softu ta funkcja juz będzie.
Ogólnie TL933 jest dużo bardziej udanym modelem niż TL838 i jak na razie myślę że podjąłem słuszną decyzję o zamianie na ten model.
Jeszcze moje spostrzeżenie: po aktualizacji softu do J i wyłączeniu active vision szarpanie obrazu zniknęło lub zdarza się na tyle rzadko, że go nie dostrzegam. Naprawdę jestem zdziwiony bo zrobiłem update kompletnie bez wiary w rozwiązanie problemu, tymczasem... chyba się udało!
Ok odpalilem 3d i powiem ze padaczka Biale kontury otaczajace postacie...Obraz rozpikselowany....Co to ma byc??? Ogladalem z roznych zrodel Tron 3D BD, na canal +, gralem na x360, LG3D demo. Zawiodlem sie na tym. Okularki mam oryginalne od toshiby.
Sorry ale to ma być profesjonalna odpowiedź? Pytałem o występowanie tego problemu w 933, podałem konkretnie jaką zamianę rozważam, nie pisałem nic o philipsach. To jest naprawdę bardzo proste - jeżeli 933 ma poprawione to szarpanie to wymieniam, ale o tym nie dowiem się w sklepie, dlatego zapytałem tutaj licząc na RZECZOWĄ odpowiedź. Philipsa do tego nie mieszajmy.
3d w tym tv wymiata.
Powiedzcie temu modelowi co narzekał na 3d że trzeba założyć okulary 3d.
Nie występuje szarpanie.
Opinia o tym żę 838 jest lepsze bierze się stąd, że starszy model ma matrycę pół-matową w większości sztuk, a 933 w większości sztuk ma matrycę błyszczącą od Samsunga, choć nikt z klientów w to nie wierzy, ze względu na radzenie sobie ze światłem równie dobre jak np. Sharp LE830 lub Sony HX750
Co do 3D - nikt nigdy na to nie narzekał.
??
Nie rozumiem twojego psioczenia na TV, jeśli nie jesteś z niego zadowolony (dostrzegasz wady) to odsyłasz na serwis lub odnosisz do naprawy puki jest gwarancja.
Poza tym możesz odstąpić od umowy z tytułu błędnych informacji (specyfikacja) udzielanych podczas sprzedaży