A ja mam pytanie - na co zwrócić uwagę przy zakupie w sklepie?
Z tego co wyczytałem:
- spasowanie obudowy, głównie górna część
- podświetlenie (to przy każdym TV)
- ew. uszkodzonego pixele
Byłem dziś w NEOnet (chyba dobrze?) bo mam niedaleko w sumie domu i oglądałem tą Toshibe i rozmawiałem ze sprzedawcą. Powiedział, że co do reklamacji ew. pixeli to oni jeszcze nie mieli zgłoszeń z tymi TV, albo b.mało a więcej LG/SAMSUNG ale to pewnie dlatego iż więcej ich sprzedają jak sam wspomniał. Co do uwzględnienia takiej usterki to powiedział, że to są sztywne normy i każdy producent uwzględnia (z tego co on się orientuje) wypalony choćby jeden biały/czarny pixel, a pixeli kolorowych RGB musi być ok 8 (taka norma ISO i to nie tylko Toshiba).
Mało tego spytałem u FUNAI który ma 2lata na pixele... powiedział że tak samo jak inni tzn. 1-biały/czarny lub 8-pixeli RGB. Ale o tym już w reklamie FUNAI nie mówią
Powiedział, że mogę w sklepie Toshibę testować ile chcę i przynieść do odtworzenie na penie też co chcę ( oczywiście testować aż do zamknięcia sklepu

)
Byłem bardziej na Sharpa zdecydowany ale jeśli będę mógł do woli pomęczyć ten sprzęt itp. to chyba się skuszę - a cena 2300zł więc w normie.
PS.
i faktycznie na tle innych LCD to ta ramka matowa jakby szczotkowane alu... wygląda w Toshibie świetnie!