Witamw uzupełnieniu powyższej wiadomości, chciałbym powiedzieć, że problem ten dotyczy całej serii 800 naszych telewizorów
oprogramowanie do 810 i 820 zostało już poprawione i będzie udostępnione na stronie Sharp'a w przeciągu dwóch-trzech tyogdni
oprogramowanie do 822 ma być poprawione na 26 lutego i będzie wydane (prawdopodobnie) wraz z powyższymi
taką informację otrzymałem od Pana z autoryzowanego serwisu, potwierdzoną przez przedstawiciela Sharp'a - byłem świadkiem rozmowy telefonicznej
jakby ktoś chciał, to dysponuję softem do 820E. podobno rozwiązuje on problemy kompatybilności z nadawanym w Polsce DVB-T. myślę, że po kontakcie z Sharp Helpline również otrzymacie link do niego
Wiem to od kogoś z helpline Sharp'a, a potwierdził to serwisant, którego gościłem u siebie kilkukrotnie. Co do serwisu, to najlepiej jest zgłaszać usterki przez helpline - oni wydają zlecenie do serwisu. Co do samego Sharp'a, to trzeba być upierdliwym, żeby coś uzyskać. Moje postępowanie reklamacyjne trwało 9 miesięcy zanim zapadła decyzja o wymianie TV. Teraz walczę z nimi odnośnie formy wymiany, gdyż proponują rozwiązanie niezgodne z warunkami gwarancji oraz Kodeksem Cywilnym.Witam
Miałem ten sam problem w LC-40LE820E - mam wielgachną prośbą do Ciebie: Możesz mi powiedzieć skąd to wiesz ? Pytam, ponieważ przez właśnie tą usterkę zgłosiłem sprawę do serwisu i wymienili mi płytę i ... zaczęły się prawdziwe problemy tzn. po wymianie tejże płyty telewizor jest jakby nie mój a dokładniej: postacie są poplamione (zwłaszcza na niebiesko), kolory nie są już takie żywe, czerń nie jest już taka dynamiczna - nie da się tego w ogóle wyregulować. Podobny problem miał ktoś z innym TV Sharpa: elektroda.pl / rtvforum / topic1560067_kropka_html . Serwis mnie spławia i zaczynam się nieco niepokoić. Jak bym miał te informację to mógłbym im chociaż niekompetencję zrzucić co pomogłoby mi wymusić na nich naprawę/zwrot mojego TV.
witam!ja posiadam model kupiony w anglii, a dokladnie LC-46LE821 i niestety rowniez mam podobne problemy jak opisywane ponizej.... niestety nie ma do tego modelu aktualizacji na stronie sharpa. probowalem wgrac aktualizacje z 820 jednak telewizor do soft z 821. posiada ktos taki model jak ja i czy znalazl gdzies nowy soft do niego?z gory dziekuje
Wykluczyłem kabel i splitter. Odpaliłem film z usb tv. Po kilkunastu minutach zaczyna migaćCześć,
Po 9 latach LC-46LU820E zaczął nieprzyjemnie migać, mam wrażenie, że na razie jest to losowe ale chyba przytrafia się coraz częściej. Czy to padająca matryca? Jestem totalnym laikiem w tych sprawach. Co mógłbym sprawdzić przed udaniem się do jakiegoś serwisu i czy w ogóle jest sens iść do serwisu. Czy to może być kabel lub splitter? Niestety nie mam możliwości sprawdzenia innego źródła sygnału, ponieważ TV służy mi tylko do oglądania tv odtwarzanego z komputera. Z telewizora jesteśmy bardzo zadowoleni a o wszystkim na jego temat dowiedziałem się właśnie na tym forum