Użytkuję już tego Oleda prawie 2 lata. Ogólnie rewelka, jedynie brak mi Atmosa, ale to zniwelowałem apple TV i amplitunerem z kolumnami
Jakiś miesiąc temu telewizor poinformował mnie, że musi zrobić głębokie czyszczenie. Jak mus to mus, akurat było to wieczorem to już szedłem spać.
1.Ostatnio zauważyłem, że po tej akcji wypalony mam prawy górny róg, jak i 1 martwy piksel na dole po środku.
2. Na zdjęciu w kolorze żółtym widać na dole wypalone pasy, gdzie jedyna przygoda u mnie z wiadomościami to TVN o 19 xD
3. Sytuacja świeża, bo z dzisiaj. Po prostu włączyłem telewizor na reklamie, która miała cały obraz w kratkę i ta kratka została
Teraz cały czas widzę przy jednolitych kolorach szachownice. Widać ją nawet na zdjęciu. Przy zwykłym oglądaniu nie do zauważenia. Najlepsze to, że reklama trwała może z 20sekund i tyle
Czy przez te martwe piksele po głębokim czyszczeniu, bądź tą szachownicą mogę próbować gwarancji, kiedy jeszcze nie minęło 2 lata? Dodam, że mam wykupione rozszerzenie gwarancji do 5 lat w PZU, kiedy brałem TV w komputroniku.
PS. Ta szachownica, jest o wiele bardziej widoczna na zdjęciu, niż na żywo.