No mam steam linka urządzenie, jednak ma jedną wadę, nie obsługuje h265, który znacząco poprawiał przy niskim bitrate jakość w szczególności, że mamy port 100mbit
Dlatego walczę na philipsie, aby to zadziałało. Niestety h265 jak na android 7.0 działało, tak na oreo mam problemy. Najbardziej mnie zastanawia kwestia połączenia ethernet, bo jest ograniczona jego prędkość. Dlatego prosiłem, aby inni sprawdzili jak to im działa. Aplikacja steam link pozwala sprawdzić wydajność sieci wewnętrznej do Twojego PC, na kablu ethernet mam problemy ze stabilnością, max 30mbit, na Wifi 5GHz idzie do 100mbit bez problemu.
Stąd moja prośba do wszystkich użytkowników, aby sprawdzili każdy u siebie jak ma komputer PC w domu i używa steam. Zainstalować na philipsie ze sklepu play steam link app, dodać komputer ze swojej sieci i zrobić test sieci po kablu.
Drugi problem, zakupiłem dwa pady xbox one s, połączyłem po BT, ale kiedy oba są połączone, to mam opóźnienia podczas gry na nich. Raz połowa przycisków mi nie działała na obu. Jak jest jeden pad podłączony tylko to nie ma problemu. Coś mi się wydaje, że ten soft na naszych philipsach ma sporo bugów.
Druga sprawa, pady xbox mają na odwrót przyciski tylne
na szczęście w aplikacji steam link można to skonfigurować, ale już w grach z sklepu google niestety nie. Gdzieś wyczytałem, że google miał błąd konfiguracyjny dla tych padów. Można to poprawić podmieniając go, jednak trzeba mieć roota i tutaj mamy problem
Kiki prośba, abyście się nachylili nad tymi problemami, bo wynika, że ten android na tym philipsie nadaje się tylko do netflixa
i niczym nie wyróżnia się od zamkniętych systemów LG czy samsunga. Android przecież powinien dawać większe możliwości
Sprawa z ethernetem jest według mnie poważna. Lepiej mi odtwarza Netflixa po wifi niżeli po kablu, przecież to jakaś masakra
Po Ethernet czasami mi odtwarzało w gorszej rozdzielczości, aby po jakimś czasie wskoczyć na 4k. Po wifi nie ma tego problemu. Jednak w moim przypadku mam przewód podprowadzony, sprawdzony, a muszę być zmuszony do używania wifi.