Pytanie w temacie Alexy. Czy komuś udało powiązać się ten TV z usługą Amazona? Po aktualizacji do Android 8 pojawiła się aplikacja Amazon Alexa, której przewodnik podpowiada co i jak. Niestety w kroku, gdzie nalezy zalogować się do Amazon w umiejętnościach (skills) nie znajduje "Philips Smart TV Voice Control". Na supporcie nie byli mi w stanie pomóc. Twierdzili, że to wina mojego smartphona. Co ma telefon do TV i głośnika smart typu DOT? Mierzył się ktoś z tym i może coś podpowiedzieć?
Udało się aktywować. Kluczowe jest aby konto w Alexie było przypisane do UK a nie gdzieś indziej (ja miałem powiązanie z amazon.com) bo najwyraźniej skills dodany jest tylko dla Alexy w amazon.co.uk.Próbowałem na iOS i Android i bez powodzenia. Więc to nie wina Twojego smartfona.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nowe modele w sierpniu.
Obecne modele w extra cenach .
A czym się ma różnić 804 od 803?
I jaka różnica w cenie?
Tak w skrócie z tego co doczytałem:
- HDR10+ i Dolby Vision
- podwójny procesor P5 z czego jeden nowy 3 generacji
- jasność na poziomie 1000 nitów
Cena: najprawdopodobniej około 2000 funtów.
Ale to Kiki się wypowie jak już będą
Muszę sprawdzić z tą aktualizacją do 9.0, bo u mnie po zakupie i aktualizacji do 8.0 skopało synchronizację napisów w fabrycznym odtwarzaczu. Na razie sobie radzę z MX Playerem.
Ogólnie bardzo sceptycznie podchodziłem do tego TV, bo nastawiony byłem na LG 55c8, którego ceny ostatnim czasem tylko rosły. Philipsa ustrzeliłem parę stówek taniej z outletu EuroRTV.
Od razu sprawdziłem plansze testowe i odpukać nie zauważyłem żadnych wad matrycy, co było dla mnie bardzo istotne przy OLEDzie. Poza tym, że tryby upłynniania ruchu są besensowne, bo albo działają na max albo szarpie (o tym czytałem już w testach), to zastrzeżenia mogę mieć tylko to tego pilota "różdżki", może gdyby miał przycisk wyszukiwania i płynnego przewijania to byłby coś więcej wart. W niektórych aplikacjach się zacina...
Czy u was również TV potrafi przesuwać obraz o 0,5cm w obie strony? Mam nadzieję, że to kwestia jakiejś ochrony przed wypaleniem. W tym sensie, że zaobserwowałem, że czasami mam większy odstęp od ramki z lewej lub prawej strony ekranu, ale przeważnie jest równo wyśrodkowany.
Ściągam aktualizacje do 9, właśnie wskoczyła. Dam znać co i jak.