Przed zakupem porównywałam Philipsa oraz B8 i C8. C8 ma podobną jasność jak Philips, B8 gorszą. C8 ma lepsze nagłośnienie od B8, ale i tak tutaj Philips jak dla mnie wygrywa jeśli chodzi o dźwięk. Philips ma podwójny tuner, ale to funkcja przydatna w zasadzie jak ktoś korzysta z satelity. Jak masz kablówkę to się nie przyda. LG ma zdecydowanie lepsze sterowanie, wygodniejsze, szybsze, żyroskop w pilocie bardzo ułatwia obsługę - najlepiej w sklepie potestować samemu. W LG wyszukiwanie głosowe jest zarówno w aplikacjach (np. youtube), jak też w Internecie. W Philips z tego co mi pisali w obsłudze klienta: "Wyszukiwanie głosowe dostępnie jest wyłącznie w aplikacjach Google, w wyszukiwarce internetowej nie jest ta funkcja dostępna. Funkcję wyszukiwania głosowego dostarcza Google, stąd wykorzystywanie jej możliwe jest wyłącznie w aplikacjach Google. Nie ma możliwości, aby rozszerzyć działanie tej funkcji. " ... no i to by był spory minus jeśli nie znajdę alternatywy, ale liczę na pomoc kolegi mr_roba
Ja z 803 jestem bardzo zadowolony i nie zamieniłbym na inny. Choć użytkownicy C8 od LG powiedzą pewnie to samo
Tak jak odpisał serwis Philipsa wyszukiwanie głosowe działa w aplikacjach Google. Ale jest jeszcze Amazon Alexa. Niestety nie potrafię zmusić smartfona do współpracy z nią. Może gdym miał telefon na Androidzie...
PS. YouTube należy do Google...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk