TV LG Seria LA740S – 60/55/47” - wszystko o serii 2013

Duuda

New member
Jest jakaś znacząca różnica między modelami LG LA740S a LG LM765S ? Chodzi mi o to który wybrać bo nad tymi dwoma się zastanawiam aktualnie : )

SDman

Banned
Jest jakaś znacząca różnica między modelami LG LA740S a LG LM765S ? Chodzi mi o to który wybrać bo nad tymi dwoma się zastanawiam aktualnie : )

Witam,
wybór powinien być prosty.
Za 740 :
lepsza równomierność podświetlenia matrycy.
mocniejszy procesor
technologia miracast (masz smartfona jednym ruchem ekran na TV, synchronizacja YouTub -suuper !)
bardziej multimedialny pilot (obsługa głosem)
BARDZO WAŻNE -sporo lepszy dźwięk !
pewnie dłuższe wsparcie (firmware)

Jak się to mówi -wybór pozostawiam Tobie

Pozdrawiam

enforces

New member
A czym różni się LA690s od LA740s? Warto dołożyć?

MCI jest wyższe bo 800 vs 400. Pozostałe parametry bez zmian. Więc moim zdaniem trochę warto dołożyć.

Co do LG LA740S a LG LM765S to LA740S jest zdecydowanie lepszy. I gdybym miał wybierać to nie zastanawiał bym się.

januszprz

New member
Ale LA 740 jak zresztą cała seria LA nie mają tzw. intelligent sensor w opcjach obrazu to jest dostosowania auto obrazu do oświetlenia w pomieszczeniu a seria LM to ma.

Kaja1991

New member
Calvexak na razie widziałem tylko tą jedną u góry, może dlatego że jest porównywany do innych o wiele droższych tv. Sam go posiadam i jak za takie pieniądze to jest ekstra ;) ja z czystym sumieniem polecam ;)

mm78

Banned
Czy ten telewizor jest naprawdę tak słaby? Przymierzam się do zakupu i chciałem wybrać między 47la740 a philipsem 47PFL6198 lub samsungiem UE46F6670. Przyznam że z wyglądu to jest chyba najładniejszy, ale w końcu liczy się jakość obrazu. Pomóżcie proszę.

Calvex

New member
Z tego co poczytałem na necie to ten tv jak na telewizor który kosztuje 4,400 zł (47 cali) jest słaby, za taką kasę powinni zrobić coś dużo lepszego.

Calvex

New member
Dobra, ja w tym tygodniu kupuje 47 LG LA740s. Byłem cały czas napalony na Philipsa 6008k + ambilight, ale skoro ludzie piszą, że się zawiesza, wyłącza i sam restartuje to sobie go odpuszcze.

Jeszcze ciekawi mnie jakiś samsung do 4,5k.

dspeed

New member
Ech, byłem też napalony na Philipsa 6008 ze względu na ambilight, ale sobie odpuściłem i kupiłem 55la740 i mogę powiedzieć jedno. Bardzo dobrze zrobiłem !
Pozdrawiam

mieciu777

Banned
Ech, byłem też napalony na Philipsa 6008 ze względu na ambilight, ale sobie odpuściłem i kupiłem 55la740 i mogę powiedzieć jedno. Bardzo dobrze zrobiłem !
Pozdrawiam
Dlaczego dobrze zrobiłeś? Też wycofałem się z Philipsa i zastanawiam się na tym LG i Samsungiem serii 6. Tylko, że ten LG cienko wypada w testach. Chyba, że te wszystkie testy są sponsorowane (coraz bardziej zaczynam w to wierzyć).

Do góry