Zainteresowanych chciałbym poinformować że na wbudowanej przeglądarce w Sharpie można oglądać filmy np na stronie CDA. Odtwarza w 1080p.
W takim razie trzeba będzie się zrobić niebieskim...jak będziesz niebieski to kiki podrzuci ci kalibrację "na oko" koszt profesjonalnej bodajże od 500zł
Nie widzialem nigdzie opcji wyłączenia. Moim zdaniem jest on niezauważalny, widziałem "upłynniacze" w akcji na innych TV i faktycznie może być męczące na dłuższą metę.Na dzień dzisiejszy moim faworytem jest 70ui7652e. W końcu wystawili go na ściankę w MM. Jest dużo tańszy niż 70ui9362e a moim zdaniem lepszy. Widziałem na żywo i faktycznie czerń jest ładna czyli VA. Jest grubszy co świadczy o Direct Led. Oczywiście w MM cena zabójstwo 4599 ale jak widać po necie spokojnie za 3800 do kupienia.
Oczywiście pooglądałem go z grubsza i zapomniałem zapytać i sprawdzić czy można wyłączyć Active Motion.
Tutaj prośba do marcin w1983 oraz pita1983 proszę Was o sprawdzenie możliwości wyłączenia Active Motion podczas odtwarzania filmów z usb![]()
To dziwne, że nie nie przeszkadza Wam active motion. Z reguły jest tak, że albo jest widoczny albo wyłączony, nie ważne już jaki stopień wygładzania. Jest metoda na sprawdzenie różnicy active motion a bez. Włączcie tryb ekranu GRA, wtedy dezaktywują sie automatycznie wszystkie ulepszacze.
Jeżeli chodzi o clouding w 7652e to w przelaczeniu między prezentacjami był czarny ekran i nie widzialem kompletnie żadnych plam czy poświat tylko jednolity czarny ekran.
Włączcie tryb ekranu GRA, wtedy dezaktywują sie automatycznie wszystkie ulepszacze.
Nie znalazłem takiego trybu