Dzień dobry

Jestem nowy na forum.
Planuję zakup TV. Od jakiegoś czasu śledzę Sharp 60ui9362e gdyż można go spokojnie kupić bez tego gratisowego 32" poniżej 2700zł. Mam parę pytań do użytkowników, którzy już go posiadają bo jak wiadomo ciężko przetestować coś w sklepie.
1. Czy da się wyłączyć albo ograniczyć funkcje active motion 800? W filmach ta opcja jest nie do zaakceptowania.
2. Czy bez problemu obsługuje pliki MKV z usb? Uwielbiam filmy wieczorkiem w MKV z dźwiękiem DTS

3. Na stronie displayspecification napisali, że matryca to VA z Direct Led czy to prawda?
4. Czy dźwięk harman i wbudowany subwoofer dają radę czy trzeba jakiś soundbar dokupić? (myślę o Yamaha yas-107)
5. Czy kąty widzenia są dobre?
6. Jak działa youtube, netflix, wifi, ogólnie smart?
7. Jakie macie ogólne spostrzeżenia? Coś Was zaskoczyło a coś Was denerwuje?
Z góry dziękuje za rzetelne odpowiedzi. Na pewno przydadzą się mnie oraz innym użytkownikom w zakupie.
Zaryzykowałem i wziąłem ten TV w wersji 60 calowej w promo za 3200 z drugim TV 32 cale gratis (planowałem właśnie zakupić dwa TV). Wcześniej miałem poczciwego Samusunga 42 cale PS42B450 (plazma). Po przesiadce efektu WOW nie było, ale mimo wszystko póki co nie żałuję zakupu. Mimo 10 lat różnicy pomiędzy TV, ekran Sharpa nie dogonił czerni starej plazmy. W moim TV widoczny jest "clouding" ale podobno LCD tak mają - szczególnie te tańsze. Gdyby miał kosztować 3200 bez drugiego TV w gratisie to uważam że cena zbyt wysoka, a tak za około 2300-2400 (odejmując wartość drugiego ~900zł) to cena OK.
Odpowiadając na pytania:
1. Active Motion 800 - jeżeli chodzi o active motion to nie znalazłem w menu takiej możliwości, ale w moim odczuciu albo tego efektu nie widzę albo po prostu mi nie przeszkadza. Myślę że nie powinieneś się tym martwić.
2. Odtwarzanie MKV - jeszcze nie sprawdzałem, wkrótce to zrobię.
3. Podświetlenie LED - nie mam pojęcia czy to jest Direct LED - wieczorem wrzucę zdjęcia czerni (przy okazji zobaczycie clouding - ja go akceptuję bo wiem że można trafić gorzej

)więc myślę że będziecie potrafili ocenić jakie to podświetlenie.
4. Jak dla mnie dźwięk OK gra poprawnie myślę że do filmów się nadaje, choć nie wiem jakie masz wymagania. Różnica w stosunku do starego TV kolosalna.
5. Kąty widzenia - tak są niezłe, nie widzę różnicy pomiędzy starym TV (plazmy miały bardzo dobre kąty widzenia) a Sharpem - również zrobię zdjęcia.
6. SMART - szału nie ma ale chyba najważniejsze apki są. Jeżeli ktoś chce mieć bardzo rozbudowany SMART to trzeba coś dokupić w stylu MiBoxa - wszystko z Androida
- Youtube działa - filmy odtwarza, nie rwie, sample 4K z Youtuba też idą
- Netflix również działa - choć ekran startowy Netflixa jest mało ostry - porównałem z Netflixem uruchomionym na XBOX ONE podłączonym po HDMI dużo lepsza ostrość. Na tych samych filmach nie zauważyłem dużej różnicy. Choć trzeba wspomnieć że ani na YouTube ani na Netflixie uruchomionym z poziomu TV nie ma żadnej możliwości ustawienia wyświetlania obrazu, po prostu menu się nie uruchamia za to minus, swoją drogą ciekawe jak u konkurencji? Sasmung, LG, Philips jeżeli wiecie to napiszcie.
- WFI direct działa zarówno z telefonu jak i laptopa.
- aplikacji z Aquos Netu nie testowałem sprawdziłem tylko RMF ON - działa
7. Zalety - wady:
Zaskoczenia raczej nie było, miusem jest również nierównomierne podświetlenie matrycy, natomiast jest to widoczne tylko w nocy w ciemności i oczywiście przy czarnych, ciemnych scenach. Pilot faktycznie lubi być skierowany w kierunku odbiornika IR - w mini teście o tym wspomniano. Menu jest proste, jak w moim starym Samsungu, ale działa dość szybko. Do tej pory czyli w ciągu jednego dnia nic się nie zawiesiło. Jeżeli chodzi o wygląd i jakość spasowania to uważam że jest OK, poprawnie, nic w oczy nie kłuje.
Reasumując jak na początku napisałem efektu WOW nie było ale jest to całkiem poprawny TV ze średniej półki, w cenie za ok 2500zł warto.
Wieczorem porobię jakieś zdjęcia, nagram kilka filmów dla Was, odpowiem na dodatkowe pytania.