W marketach od kilku dni o tysiak mniej za c855 85 i 98 cali.Ceny już spadły, więc nie spadną.
Wręcz odwrotnie, od kilku dni idą do góry.
Już dawno wielu przeciętnych kowalskich nie byłoby stać na nowy tv tylko raty 0% ratują sprzedaż. No chyba że jakiś tivik za 2-3 tys to inna bajka. Co do zapaści i wróżenia kiedy takowa nastąpi w gospodarce to ciężko określić, są tacy co tak powtarzają od 10 lat... W budowlance też ratuje sytuacja kredyt, dotacje rządowe - dopłaty do kredytów itp, które niszczą rynek, windują ceny, ale podtrzymują pacjenta kroplówką ...Na moje rozeznanie idzie zapaść w gospodarce, w budownictwie już zjeżdżają z cenami 15-20 % mimo wyższych stawek za rbh, za chwilę przeciętnego Kowalskiego nie będzie stać na jakikolwiek nowy sprzęt elektroniczny typu TV itd. Za chwilę pewnie cena dolara też spadnie więc sprzęt raczej powinien tanieć.
Trudno się nie zgodzić, Jeśli ktoś traktuje tą kwestię jak poszukiwanie złotego graala, to powinien zwrócić się do specjalisty z innej dziedziny, odnośnie której to forum mu nie pomoże.Był jeden który czekał 8 lat na okazję i jak się już, już decydował - to wchodziły nowe "genialne" modele i ... znów, i znów...
Tym bardziej - specjalista potrzebny….Wybierał, wybierał i wreszcie wybrał....
Ale ten naj, naj zepsuł się po miesiącu i znów walka się zaczęła....
W e-commerce to norma, każdy buduje bazę do wolumenów na rozpoczęty rok. Później, z początkiem kolejnego kwartału zaczyna wietrzyć magazyn przed wejściem nowości i zabawa zaczyna się od nowa. W dystrybucji stacjonarnej jest inaczej - tu nie bywa tak, że ceny są sporo niższe bez promocji. Dla przykładu 65-calowa Bravia 7, która na początku roku skoczyła magicznie z 7 do 8,5 tys PLN i jest w części sklepów na „promce” za 7,8 tys, w MM stoi na półce za wyjściowe 7 tys.https://www.ceneo.pl/169778199 - albo mam słaby wzrok albo nie wiedzę owej zmiany cen o 1000 zł ....
Był jeden który czekał 8 lat na okazję i jak się już, już decydował - to wchodziły nowe "genialne" modele i ... znów, i znów...
W marketach od kilku dni o tysiak mniej za c855 85 i 98 cali.
właśnie w tym rzecz - pytanie czy chcemy efektów kinowych czy super czernieni i wypalających wzrok tysięcy nitów. Zapraszam do kina i niech ktoś powie czy tam jest smolista czerń a światło wypala gałki. No ale spece od marketingu zrobią wszystko żeby sprzedać swoje cudo, nieważne czy nazywa się TCL, Samsung, Sony czy LG. Prawda jest taka, że zdecydowanie lepiej moje oczy sprawują się po oglądaniu na starym PanasonicuNo i jakoś nie mogę się przekonać do C855, jakiś ten obraz taki sztuczny, płaski no i przejaskrawione kolory - to samo co widzę w recenzjach.
https://www.ceneo.pl/169778199 - albo mam słaby wzrok albo nie wiedzę owej zmiany cen o 1000 zł ....
Jeżeli ktoś ma działający telewizor i nie ma parcia na zakup nowego to jak najbardziej może sobie czekać. Ciężko stracić wstrzymując się z zakupem w oczekiwaniu na lepszą cene albo lepszy model TVJeśli ktoś traktuje tą kwestię jak poszukiwanie złotego graala, to powinien zwrócić się do specjalisty z innej dziedziny, odnośnie której to forum mu nie pomoże.
Śledzę ilość egzemplarzy w sklepie scentre i soniacze które mnie interesują w ogóle nie schodzą - 2 modele 85 i 98 cali. Bida ze sprzedażą w tym sklepie, a mali oni nie są, powinni sprzedawać raczej więcej niż 0 albo 1 w ciągu miesiąca.W e-commerce to norma, każdy buduje bazę do wolumenów na rozpoczęty rok. Później, z początkiem kolejnego kwartału zaczyna wietrzyć magazyn przed wejściem nowości i zabawa zaczyna się od nowa. W dystrybucji stacjonarnej jest inaczej - tu nie bywa tak, że ceny są sporo niższe bez promocji. Dla przykładu 65-calowa Bravia 7, która na początku roku skoczyła magicznie z 7 do 8,5 tys PLN i jest w części sklepów na „promce” za 7,8 tys, w MM stoi na półce za wyjściowe 7 tys.
Ciekawe jak to śledzisz.Jeżeli ktoś ma działający telewizor i nie ma parcia na zakup nowego to jak najbardziej może sobie czekać. Ciężko stracić wstrzymując się z zakupem w oczekiwaniu na lepszą cene albo lepszy model TV
Śledzę ilość egzemplarzy w sklepie scentre i soniacze które mnie interesują w ogóle nie schodzą - 2 modele 85 i 98 cali. Bida ze sprzedażą w tym sklepie, a mali oni nie są, powinni sprzedawać raczej więcej niż 0 albo 1 w ciągu miesiąca.
8300 wychodzi, a nie 8500. Wczoraj jeszcze u nas było 10 tys xDDD (Na scentre pl nadal 10 tys) No, ale ok to 700zł różnicy, to mało? :> 8% to jest. Różnica to powinna być, ale taka, że u nas taniej, a nie drożej. Patrząc na niemieckie zarobki.Wychodzi 8500, a u nas masz za 9000 - to chyba nie jest duża różnica?
2k euro plus 40 wysyłka czyli 2040 EUR... Po jakim kursie ci wychodzi 8300 to ja nie wiem? I tak już zaniżyłem, bo powinno być 8600.8300 wychodzi, a nie 8500. Wczoraj jeszcze u nas było 10 tys xDDD (Na scentre pl nadal 10 tys) No, ale ok to 700zł różnicy, to mało? :> 8% to jest. Różnica to powinna być, ale taka, że u nas taniej, a nie drożej. Patrząc na niemieckie zarobki.
Kolejny pierwszy lepszy przykład, akurat drugi model, który mnie interesuje to BRAVIA 7 85 cali - 11760 u Niemca, a u nas 14 tys, buahahaha. Tutaj nie ma co dyskutować nawet, po prostu śmiech na sali Linkować nie będę bo i po co, ale zerknijcie sobie na serwis idealo to takie niemieckie CENEO2k euro plus 40 wysyłka czyli 2040 EUR... Po jakim kursie ci wychodzi 8300 to ja nie wiem? I tak już zaniżyłem, bo powinno być 8600.
a u nas 14 tys,
13999 xDAkurat u nas 13 tys. - co nie zmienia faktu, że jest trochę drożej.