Aby zapoznać się z recenzją należy kliknąć w link: TV LCD LED TCL 98 P745 - recenzja | test | opinie lub przejść do zakładki artykuł w belce powyżej.
tcl.com
Ostatnia edycja:
Tzn. włączasz upłynniacze ?Co do "skoków", to jest pierwsza rzecz której się pozbywam w każdym tv, tu było podobnie. Więc nie ma tematu.
Te hybrydy Avatara 2,to mieszanka UHD z płyty i DV ze streamingu.Natomiast jak to jest z DV? Wczoraj odpaliłem kilka filmów w DV i HDR i miałem wrażenie, że na DV jest dużo lepiej.
Nowy Avatar (pełny ekran 16:9) to już w ogóle, nic już bym tu nie dotykał.
Trzeba będzie chyba coś pogrzebać w ustawianiach jeszcze, chociaż i tak już wybieram DV.
Tzn. włączasz upłynniacze ?
Te hybrydy Avatara 2,to mieszanka UHD z płyty i DV ze streamingu.
W teorii DV powinno wyglądać z reguły lepiej niż HDR10. Jeśli mowa o HDR10+ to tu różnice powinny być mniejsze, a nieraz niezauważalne. HDR10+ może też okazać się lepsze.
W założeniu Dolby miało mocno pilnować jakości materiałów DV. Z tego co słyszałem, to w praktyce DV okazuje się być dość szerokim kontenerem, w ramach którego trafiają się materiały lepsze i gorsze. Producenci podobno muszą się często gimnastykować, by ich urządzenia wyświetlały zaskakująco różnie zrealizowaną zawartość na w miarę podobnym poziomie.
Zgadza się, tyle w teorii, a moim przypadku w praktyce. Gdybyś miał możliwość sprawdzenia, na dowolnym filmie, to powtórzyłbym ten test u siebie i wszystko by było wiadomo.
W moim przypadku, dochodzi kwestia innych ustawień i byłbym bardziej skłonny tutaj szukać winy, ale też nie wykluczamy wyższości DV.
Pewnie wpisywałeś już "David Attenborough" oraz sprawdzałeś A Writer's Odyssey ?Nie wiem co to jest, leciałem z wieloma filmami w zupełnie zaciemnionym pomieszczeniu, ale na Avatarze się zatrzymałem, bo to był niecodzienny widok ; )