TV LCD LED Samsung D7000(46") Wszystko o serii D7000

Chris_M

New member
HEhehe a widzicie. Ciekawe dlaczego seria D tego nie dostanie no i ciekawe czy to tylko inny interfejs czy faktycznie zajdą jakies zmiany w użyteczności smart huba.
Ja nie wiem ale czy nasze tz z serii D są tak bardzo gorsze od serii E czy tylko różnią się szatą graficzną?
Nie zauważyłem aby inna aplikacje były dostępne do serii E. jeśli się mylę proszę o sprostowanie.
A ja mam pokrewne pytanie.
Według strony Telewizory-LED | SAMSUNG nowe telewizory serii ES nie obsługują DLNA. Czy to możliwe?
Bo gdybym miał wybierać pomiędzy sterowaniem telewizorem przy pomocy gestów, a obsługą DLNA, to zdecydowanie wybieram DLNA!

yankovski

New member
acm25 napisał:
czy w Youtube można za jego pomocą w wyszukiwarce filmików korzystać z qwerty na telefonie?

No więc tak. Sprawdziłem jeszcze raz aplikację i w YT wyszukiwanie przez aplikację na tablecie nie działa. Dziwne to w sumie, bo wszystkie inne wyszukiwania i przeglądarka działają. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Ale ja mam sparowaną aplikację YT na tablecie z tą w TV i wszystko sobie wyszukuje na ekranie Nexusa, po czym jednym kliknięciem wysyłam obraz do odtworzenia na ekranie TV. Bardzo wygodne i intuicyjne. Więcej na youtube.com/pair

acm25

New member
No więc tak. Sprawdziłem jeszcze raz aplikację i w YT wyszukiwanie przez aplikację na tablecie nie działa. Dziwne to w sumie, bo wszystkie inne wyszukiwania i przeglądarka działają. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Ale ja mam sparowaną aplikację YT na tablecie z tą w TV i wszystko sobie wyszukuje na ekranie Nexusa, po czym jednym kliknięciem wysyłam obraz do odtworzenia na ekranie TV. Bardzo wygodne i intuicyjne. Więcej na youtube.com/pair

tez tak robie, z tym że ja na galaxy s2 mam fajna aplikacje youtube remote, która to upraszcza
zależało by mi na tym jednak żeby tekst wpisywany do wyszukiwarki był widoczny na tv a nie tylko na telefonie :)
ale może za dużo wymagam
rozmawiałem z konsultantem samsunga i stwierdził że od najnowszej aplikacji youtube dla tv klawiatura qwerty jest niedostepna w wyszukiwarce, w starszych wersjach była :D
to jest dopiero niedorzeczne :roll:

yankovski

New member
Ktoś już zaktualizował?
Przypomnijcie mi proszę: Wrzucam ściągniętego exe na czystego, sformatowanego pena i reszta przez TV? Czy coś trzeba wcześniej wypakować?

weksla

New member
Bez reklam
ooo nie wierzę że jeszcze wspierają nasz model:)
Szkoda że nie podają co zmienili/ulepszyli, albo pogorszyli.
Jak ktoś juz zainstalował to piszcie ku przestrodze innych.

weksla

New member
Bez reklam
Zainstalowałem. Nic nie zauważyłem poza może szybszym poruszaniem się po menu smart huba. Może ktoś coś zauważył to piszcie.

nemko

New member
Może zapytam tych którzy zaktualizowali nasze tv do ostatniej wersji, o możliwość regulacji parametrów obrazu w SMART HUBie. W poprzedniej 1025.1 było tak: 1. Wybieram SMART HUB, wszystkie opcje regulacji obrazu aktywne. 2. Wybieram np. przeglądarkę internetową, brak regulacji obrazu, obraz ustawiony wg mnie z kontrastem i podświetleniem na full, że aż oczy wypala. 3. Wybieram dowolną aplikację, znów obraz ustawiony na full bez możliwości regulacji. 4. Gdy aplikacja przeznaczona jest do odtwarzania filmów, po wybraniu filmu pojawia się możliwość ustawienia obrazu. 5. Gdy aplikacja zawiera gry, znów mam blokadę regulacji obrazu, i znów wszystko jest ustawione na full, że aż oczy wypala. Czy ostatnia wersja softu też ma takie beznadziejne możliwości regulacji obrazu w SMART HUBie?

Do góry