To jest nierównomierne podświetlenie matrycy - wada bylejakości Edge LED - a nie żadne rozwarstwienie.
Gwarancja na 5 lat nie ma tu nic do rzeczy. Ja bym atakował NIEZGODNOŚCIĄ z UMOWĄ.
Nigdzie nie ma mowy o tym, że te TV "tak mają" !
Sam zbieram się do odwiezienia im mojego 40D8000. Syf jakich mało...
Albo zróbmy pozew zbiorowy...
Stary LG 42LE8500 bije na głowę ten TV.
No daj daj znać koniecznie
Ja nie wiem o jakich pasach mówisz, możesz pokazać zdjęcie tych bubli?
Jesli faktycznie tak źle jest jak piszesz, to może ja mam rzeczywiście szczęście i trafiłem na tą "dobrą" matrycę![]()
to jakiś dramat jest - ja wprawdzie mam clouding po rogach i na dole ale nie aż taki żeby mnie wkurzało - sprawdziłem na dynamicznym i max jasność i o żadnych pasach mowy nie ma - może Ty masz już OLED bo mnie to się takie rzeczy na smartfonie SGS2 pokazująZdjecie nr 1
Zdjecie nr 2
Wszystkie te pasy sa fizyczne wiec widac to na kazdej ciemnej scenie - i na zywo widac ich wiecej niz na zdjeciu
faktycznie strasznie jasna ta matryca, a na ile masz podświetlenie?
To że Ty nie widzisz problemu albo go po prostu nie masz nie oznacza że on nie istnieje.Zgadzam się w 100% że te telewizory z wyglądu i technicznie na papierze wyglądają wręcz rewelacyjnie ale prawda o nich jest zupełnie inna.Może lepiej oddajcie te tv i kupcie sobie LG....
Ja tam na swój nie narzekam a kilka stron wcześniej pokazałem idealnie czarna matrycę bez jakichkolwiek cloudingow itp.
Witam. Czytam te ostatnie wypowiedzi i troszke mnie nastraszyliscie a dzis ma do mnie trafic D7000. Jak mozecie napiszcie gdzie sprawdzic z jaka matryca mi sie trafi.
tajemnicą poliszynela jest fakt jak kantują klientów producenci sprzętu: [...]
Moze lepiej umiesc te plansze w necie i podaj linki dla wszystkich.
No coz - tak wyglada dzisiejszy swiat. Rzadzi ekonomia i zysk. Dzis nie robi sie sprzetu czy produktow wytrzymujacych lata (patrz np. nie otwarte jeszcze polskie autostrady...). Wszystko jest dokladnie obliczone, zeby po okreslonym czasie sie zepsulo, a klient byl zmuszony do kolejnego zakupu...