jest taka opcja.. ale wtedy jakby zmniejszam rozdzielczość wysyłaną do TV (mam karte wlasnie nVidii). Tylko to chyba nie tędy droga. Skoro wysyłam 1920x1080 i tv ma taką samą rodzielczość to o co cho..
Rzeczywiście, nie tedy droga

jest taka opcja.. ale wtedy jakby zmniejszam rozdzielczość wysyłaną do TV (mam karte wlasnie nVidii). Tylko to chyba nie tędy droga. Skoro wysyłam 1920x1080 i tv ma taką samą rodzielczość to o co cho..
Mam dokładnie takie samo zdanie: wszystko zależy od tego, w jakiej rozdzielczości oglądasz.Co do odległości od TV i 40 cali to oczywiście zależy co będziesz oglądał.. jeżeli HD to spokojnie z 2-3 metry możesz wziąć 46. Jeżeli jednak 50% na 50% a takie niestety są realia w polskiej TV to już gorzej. Dla mnie z 2m obraz TVP1 (i to z nki) na 46 calach byłby po prostu nie do zaakceptowania. Ja mam 40 cali i z 3 metrow już mnie drażni..
hmm.. w "Regulacja ekranu" - > "Rozmiar ekranu" jeżeli zmienię z 16:9 na dopasowane do ekranu to niby jest ok. Tylko, że to się zachowuje tak jakby otrzymywało sygnał z hdmi jakiś np 2000x1160 i musiało go sobie skalować w dół.. dziwne. Powinno być na 16:9 i przy odbiorze z Nki mam normalnie (nie ucina mi nic).
Wszystko mam na jednym wejściu hdmi TV bo wcześniej idzie przez amplituner.
To zależy, jak jest nagrany film. W jednych filmach ten efekt jest bardziej widoczny, w innych mniej.
Oczywiście zakładam, że masz w telewizorze włączone odtwarzenie 3D (czyli obraz oglądany bez okularów 3D jest całkowicie rozmyty) i okulary też mają włączoną funkcję 3D.
sa napewno pracuje w tym sklepie wiec wiem co mowietez jest to dla dziwne dlatego stawiam na urzkodzony podzespol choc nie znam sie na elektronice wiec nie wiem bo obraz sklada z 2 czesci wiec to dziala napewno
w tajedna strone moge tylko zrobicskoro pracujesz w tym sklepie to nie powinno być problemu, żeby podłączyć tam swoje okulary i vice versa - podłączyć okulary sklepowe u siebie w domu. To chyba pierwszy i podstawowy sposób weryfikacji sprawności sprzętu. Jeśli z okularami będzie wszystko w porządku to pozostanie jedynie zgłosić TV do naprawy :-/