Nie miałem zamiaru "jechać na Samsungu" bo szanuje tą firmę i uważam, że robi kawał dobrej niedocenianej roboty w tej branży. Miałem osobiście Samsungi B651,A656,A856,A786,B530,A551,B350, Także Sony Z4500,W5500 (nie wspomnę o Toshibie ZV635, czy JVC DV1, albo Panasie PV80, czy LG7000)i widziałem różnice głównie w działaniu 100Hz na korzyść Sony. Więc jakieś tam doświadczenie mam i nie pójdę do sklepu i po prostu coś kupię, ponieważ jestem świadom wad i zalet dzisiejszych tv. A edge-led nie podoba mi się zarówno w Samsungu jak i w Sony. Sony też ma wady i ja ich nie ukrywam. Praktycznie 80% modeli W5500 miało widoczny clouding, jest widoczne smużenie, jednak finalnie byłem ostatnio za Sony. Jednak wiesz wychodzi to magiczne 3d, no i Samsung jako jedyny ma konwersję2d-3d , nowe modele, więc znowu zainteresowałem się samsungiem. Byłem bardzo ciekawy jak to wygląda. I jest mi bardzo przykro że to zobaczyłem, bo sam byłem zainteresowany nowymi modelami Samsunga. Jednak w moich oczach Edge-led zarówno Samsung jak i Sony odpada, no takie jest moje subiektywne zdanie. Co prawda co rok są nowe modele, więc mam nadzieje, że znikną te wady. Ja oglądam głownie w nocy i takie rzeczy są dla mnie ważne. Dlatego napisałem, że jak tylko będę mógł to popatrzę na 46C750, z ta samą elektroniką, ale podświetlane CCFL. Doskonale wiem jaka jest różnica oglądania tv w sklepie i w domu, dlatego pierwsze co to zmieniłem w tym Samie tryb na normalny z dynamicznego i zjechałem podświetlenie kilka stopni i oczywiście było lepiej, ale i tak widziałem, biorąc poprawkę, ze to sklep to dobrze nie wyszło. Jak podejdziesz w tych samych warunkach np. do 46C650 (na matrycy SQ) to tego nie zobaczysz, nawet na maksymalnych ustawieniach i to jest fakt. Nie widzę powodu, aby o tym nie pisać, to jest tylko moje subiektywne zdanie, każdy musi sobie wyrobic swoje. Nie wyśmiewaqm się z ludzi , ani ich nie obrażam jestem wrogiem takiego zachowania, ale jeśli chodzi o tv i jego subiektywna ocena jak najbardziej tak, po to istnieje to forum. Wystarczy, że tak jak napisałeś testy są sponsorowane, więc ja chcę napisać to co widzę, a akurat w tym temacie widziałem juz sporo. Jest spora rzesza ludzi, którzy nie interersuja się przed zakupem, ale zazwyczaj dzieje się tak tylko przy pierwszym tv LCD bądź plazmy, później jednak się interesują, ponieważ to nie są już czasy crt, że wystarczy że kupiłeś Sony,Panasonic, Philips i na pewno świeciło ładnie. TV ma teraz więcej źródeł obrazu(PC,konsola,BD,SAT itd)aniżeli kiedyś dachówka do crt, dlatego więcej od niego wymagamy

Pozdrawiam