Na wstępie chciałem zauważyć, że w Szczecinie oferta MultiPower jest niedostępna. Ja jednak postanowiłem napisać z nieco innym tematem, ale związanym rzecz jasna z firmą Multimedia i sposobem aneksowania umów promocyjnych na tzw. paczki.
Moja umowa kończy się z końcem sierpnia tego roku. Miałem już kilka telefonów od pracowników, którzy przedstawiali mi jakieś tam oferty, ale skrajnie niekorzystne dla mnie. Na przykład umowa na 36 miesięcy za 151 zł. dorzucanie do tego co mam pakietów HBO i Cinemax, gdzie nie jest mi to potrzebne. Jeżeli chodzi o opcje internetu to i 6 i 12 mbit jest po tej samej cenie - to jest dopiero absurd. W innej opcji też na 36 miesięcy zaproponowano mi dokupienie telefonu stacjonarnego (takowy już mam więc pomysł jest też chybiony) i wtedy cena 136 zł. przez 36 miesięcy.
Wygląda na to, że nie ma żadnych możliwości negocjacji, bo Pani, która telefonowała rozłączyła się mówiąc, że nie ma dla mnie oferty.
Ma ktoś jakieś dobre doświadczenia w negocjacjach z tą firmą, bo przyznam, że wydaje się to trudne. Dostawca nie pozwala mi zdecydować jakie usługi będę pobierał, więc to jest jakiś paradoks. Słyszałem, że firma ta ma tzw. umowy STOP, ale nie wiem jak to ugryźć, więc będę wdzięczny za jakieś porady w tym miejscu lub np. na GG. Wszystko rozbija się o to, że firma proponuje mi usługi drożej niż było to dotychczas dorzucając jakieś pakiety, które totalnie mnie nie interesują.