Bałagan w MM
Niech dowodem na to jaki bałagan panuje w MM niech będzie mój przypadek - Pod koniec sierpnia złożyłem rezygnację z usług DTV (z powodu zmiany cennika) i przy okazji analogu. Wczoraj dostałem pismo, w którym czytam:
W odpowiedzi na Pana odwołanie za naliczenie kary ... :hmm:
Widać, że tam chyba żyją w innej czasoprzestrzeni - żadnego odwołania od naliczenia kary jeszcze nie składałem, pewnie z założenia naliczyli mi karę, od której sami się w moim imieniu odwołali, a następnie przysłali do mnie odpowiedź. A to po to, żeby jak czytam na końcu pisma:
Niniejsza decyzja jest ostateczna ... Przysługuje Panu prawo dochodzenia roszczeń w postępowaniu sądowym, lub polubownie ...
Trochę wygląda to na zastraszanie klienta.
Aby było jeszcze ciekawiej na Infolinii Pani twierdziła, że w systemie nie mają żadnej mojej rezygnacji i wszystko będzie wyjaśniać z lokalnym BOK.
Od tej firmy trzeba się jednak trzymać jak najdalej.
A teraz trochę pozytywniej czyli moje doświadczenia z N w porównaniu do MM:
Po pierwsze jakość - czy to kanały SD, czy przede wszystkim HD, kanały wyglądają świetnie. Oczy same się śmieją podczas oglądania EuroBasketu na TVP HD (choć tu pojawiają się kilkunasto - kilkudziesięcio sekundowe zaniki dźwięku), czy US OPEN na Eurosporcie. Przez najbliższych 6 miesięcy mam dostęp do TVP HD, Eurosport i Eurosport 2 HD , Discovery HD, National Geographic Wild HD (dziś ma pojawić się Animal Planet HD), Ligi Mistrzów w HD. (o MGM HD i TVN HD nie wspominam gdyż większość materiału na jaki tam trafiam to upscal)
I co najlepsze - za HD nie muszę płacić dodatkowo.
W chwili obecnej promocja dla nowych klientów jest jeszcze lepsza - brak obowiązkowego VOD przy nagrywarce (do 4 miesięcy Nseriale, Nfilm HD i pakiet HBO za free), pełna oferta do 7 miesięcy za 38zł i aktywacja rekordera tylko za 38zł. A jak ktoś chce to może płacić za opcję full wypas (wszystkie pakiety, kolekcje VOD, kanały premium) to ma to za 99zł miesięcznie
Jak to się ma do obecnej normalnej oferty MM?
52,50 za analog, 24 za DTV + 19 za kanały HD + 10zł za pakiet Film + 15zł za pakiet Filmbox + 23 za HBO z Cinemaxx + 8 za pakiet dla dzieci.
Jedyne co będzie mi brakować to Polsatu Sport - na siatkówkę do teściowej będę musiał jeździć
no i może paczki BBC + NG HD.