TV do 4,5 tyś zł 50'' - 55''

racuh

Banned
Sory że pisze post pod postem ale...przedstawię wstępne wrażenia co do modelu 55CR430 którego miałem okazję obejrzeć.
Podświetlenie faktycznie Direct LED, obudowa jest trochę grubsza niż w Edge, po uruchomieniu pierwsze co się rzuca w oczy to wręcz niedopuszczalny clouding, zupełnie jak teście modelu CS520, i było to widać zwłaszcza pod lekkim kątem na każdym możliwym kolorze a najbardziej na zielonym tle i czarnym (tzn...czarnym to za dużo powiedziane, w tym TV nie ma czegoś takiego jak kolor czarny) matryca jest równo podświetlona ale świeci CAŁA, także obraz jest szary przez co widać każdy mankament obrazu. Odświeżanie jest niby OK, obraz z DVB-T dla mnie porażka, już lepiej z filmami z USB, wszystkie firmy jakie podłączyłem do niego działały, zarówno te 720p jak i 20 gigowe FHD. Wykonanie TV na wysokim poziomie (na obudowie już widniał napis Assembled in Turkey). Oprogramowanie w TV bardzo zbliżone jak w modelach z 2013r.

Ogólnie ktoś kto wycenił w Euro ten TV na 6500zł ma zaj*****e poczucie humoru. Jednym zdaniem zacytuję kolegę.

Panasonic 55cr430 Zgroza! zdecydowanie lepiej świeci 55cx700...

dick89

New member
A jakie modele wspiereją HEVC (H.265) dla 4K ?

Tak szczerze to już się całkiem pogubiłem :)

Jaki TV do 5500zł 55' :)

Masakra

4motion

New member
Pomócie mi bo już sam nie wiem miałem wybrać Sony 55w8509c ale po przeczytaniu masy złych opinii sam nie wiem. Zastanawiam sie jeszcze nad Lg 55 770v lub 860v a możę jakiś Samsung? 55 cali prosty lub wygięty. Głownie tv z NC+, filmy z usb lub z Nas-a, czasem ps3 może kiedyś ps4 ale na to nie ma nacisku.

Dzieki

racuh

Banned
Pomócie mi bo już sam nie wiem miałem wybrać Sony 55w8509c ale po przeczytaniu masy złych opinii sam nie wiem. Zastanawiam sie jeszcze nad Lg 55 770v lub 860v a możę jakiś Samsung? 55 cali prosty lub wygięty. Głownie tv z NC+, filmy z usb lub z Nas-a, czasem ps3 może kiedyś ps4 ale na to nie ma nacisku.

Dzieki

Gdzie ty wyczytałeś te złe opinie? na Ceneo? To stek bzdur ;| CI co tam opiniują mają jakiś interes w tym, bo te same opinie umieszczają na rożnych modelach. Sam się przymierzam do jego kupna i jedne na co ludzie narzekają to android ale to tylko przez nie umiejętne korzystanie. Teraz to nie jest telewizor tylko komputer z funkcją TV.

4motion

New member
Gdzie ty wyczytałeś te złe opinie? na Ceneo? To stek bzdur ;| CI co tam opiniują mają jakiś interes w tym, bo te same opinie umieszczają na rożnych modelach. Sam się przymierzam do jego kupna i jedne na co ludzie narzekają to android ale to tylko przez nie umiejętne korzystanie. Teraz to nie jest telewizor tylko komputer z funkcją TV.

No właśnie nie tylko na Ceneo a nawet tu na forum jest cały wątek o tym że Android jest tam pewnie zchrzaniony.

dick89

New member
LG 55UF850V - 4999zł
Panasonic TX-55CX700E 4799zł

Który z dwóch wyżej TV wybrać ? Odradzacie ? Abo lepsza alternatywa z tych dwóch ?

dick89

New member
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-3,5 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost i lekko bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Z lewej strony, ogólnie TV będzie w bardzo jasnym pokoju przez prawie cały dzień (pokój wschodnio zachodni), okna z roletami
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung 46D8000
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Smart TV, Wifi, płynny obraz do oglądania sportu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja naziemna lun nc+
10.Jakie urządzenia ? kino domowe
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3-6h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Sport, film, przyrodnicze
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - nie przewiduję
16.Preferencje co do marki ? nie mam przywiązana co do marki
17.Preferencje co do wielkości ? 55"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Smużenie,
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 5500
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Tak, rodzaj - Nie przykładam do tego żadnej uwag

kacper-24

New member
witam, POMOCY telewizor UHD do 6000zł

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 23m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-2,5 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost i lekkim bokiem nie przekraczającym 20*
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z lewej strony, dość słoneczny pokój
7.Jaki masz obecnie telewizor ? philips 55pfl7008k (największe gów.. z jakim miałem do czynienia) nigdy więcej philipsów
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? smart TV, wifi, 3D, dobry kontrast, dostateczną głębię czerni, jak najmniejsze lagi, ogólnie jak najlepszy w swojej strefie cenowej :)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja satelitarna Cyfrowy Polsat
10.Jakie urządzenia? kino domowe, dwa laptopy, dwa telefony, CL+, dysk twardy zewnętrzny, PS, czasami aparat foto
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 8-16h jak jestem w domu to gaszę tylko jak idę spać ;)
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? film, przyrodnicze, sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - tak
16.Preferencje co do marki ? byle nie philips i tego typu g....
17.Preferencje co do wielkości ? 55 ewentualnie 60 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? resety, zawieszanie, wolno działający smart tv, wolne przełączanie kanałów, brak 3d, clouding, słaba ostrość, słaby kontrast
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem, w dzień również ale rzadziej
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 6000zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Tak, rodzaj - Nieważne

szczerze to wybrałem dwa modele; SAMSUNG UE55JU7000 i LG 55UF8507 ale z tego co wyczytałem na forum lg odpada, więc co sądzicie o samsungu? może macie jakieś perełki do zaproponowania?

Często czytam to forum i ostatni telewizor również kupiłem dzięki wiadomością z tego forum ale niestety nie trafiłem z wyborem:/ mam nadzieje, że następny wybór będzie bardziej trafiony ;) z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc w wyborze :):blagam:

dick89

New member
Cześć,

Jak myślicie który z tych?

LG 55UF850V - 4999zł
Panasonic TX-55CX700E 4799zł

Czy te 2 TV nadają się do oglądania sportu ?

Chodzi mi tu o brak smużenia, rozmycia. Dobre odwzorowanie ruchu

Ostatnia edycja:

dick89

New member
To zaczynając od nowa.

Jaki TV do 5 tyś 55'' do oglądania sportu.

Jaki model polecacie?

Albo należy dołożyć kasy ?

racuh

Banned
jak wyżej CX680, CXE720 albo poczekaj na sharpa ale ch*** wie jak długo bo to ma być extra nowość.

To zaczynając od nowa.

Jaki TV do 5 tyś 55'' do oglądania sportu.

Jaki model polecacie?

Albo należy dołożyć kasy ?

Do góry