TV do 4,5 tyś zł 50'' - 55''

dick89

New member
Proszę o pomoc w dobraniu do wymagań i budżetu odpowiedniego TV.:) Budżet to około 4500

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-3,5 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost i lekko bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Z lewej strony, ogólnie TV będzie w bardzo jasnym pokoju przez prawie cały dzień (pokój wschodnio zachodni), okna z roletami
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung 46D8000
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Smart TV, Wifi, płynny obraz do oglądania sportu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja naziemna lun nc+
10.Jakie urządzenia ? kino domowe
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3-6h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Sport, film, przyrodnicze
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - nie przewiduję
16.Preferencje co do marki ? nie mam przywiązana co do marki
17.Preferencje co do wielkości ? 50"-55"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Smużenie,
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 4500zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Tak, rodzaj - Nie przykładam do tego żadnej uwagi.:banned:

Z góry dziękuję za pomoc i opinie.

Przy podanej propozycji na pewno się przyjrzę każdemu TV

Proszę o propozycje godne uwagi

Z góry dziękuję :blagam:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja brałbym do tej odległości 55" :
- Philips 55PFT 6550
- Sony 55W809
- Sharp 55UXE8772
- Hitachi 55 HGW69
- Thomson 55UA7706

dick89

New member
A czy 4K przy tej odległości ma jakiś sens? Czy warto zainwestować w 4K bo jak wiadomo programy już niektóre myślę w przyszłym roku będą z tą rozdzielczością

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
On wchodzi do sprzedaży w grudniu.
Jutro wkleję zdjęcia i wielu oczy się naprawdę otworzą . Jest bardzo ładny.

dick89

New member
A pod względem 4K, jaki wybór optymalny w tej cenie?
A TV które wypisałem gorsze od Twoich propozycji? Czym się kierować ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Modele Sharpa w drugiej połowie grudnia
- Philips 55PFT 6510
- Sony 55W809
- Sharp 55UXE8772
- Hitachi 55 HGW69
- Thomson 55UA7706

dick89

New member
Witam,

Dzisiaj byłem pooglądać TV.

W oko wpadły następujące modele:

Philips 55PUS7150/12
Panasonic TX-55CX700E
Samsung UE55JU6800

Dodatkowo czy mógłby mi ktoś udzielić info na temat poniższych modeli, czy warto też się przyjrzeć:

LG 55UF8007
Sony KD-55X8509C
Sony KDL-55W809C
SONY KD-55X8005C

Dzięki wielkie za info.

racuh

Banned
Dlaczego nie polecasz samsungów? złe są? czy za dużo z nimi problemów?
Do tej kwoty osobiście widziałem 55JU6440 i uważam że obraz z nc+ zarówno z HD jak i SD był wyśmienity. Jedyna wada to matryca 60Hz.

Modele Sharpa w drugiej połowie grudnia
- Philips 55PFT 6510
- Sony 55W809
- Sharp 55UXE8772
- Hitachi 55 HGW69
- Thomson 55UA7706

SeboZakret

New member
Mam podobny problem co ty wiec podpowiem co ja mnie frapuje i co szukam.
Szukam czegoś do 5,5 - 6 tyś zł, zakup w jakiejś dużej sieci bo raczej na raty, bo musi być wybór i możliwość zakupu, choć raty 0% to tak trochę ściema ale koniec końców dla mnie warto.
A wiec:
-Samsung UE55JU6800 - fajnie wygląda ja dla mnie ta szara obudowa, testy pokazują że ma dużą regulację kolorów dzięki Nano Crystal, w sumie ma dobre opinie ale nie ma 3D (dla mnie to nie minus), natywne tylko 60 Hz, korzystałem trochę bo brat kupił 50'' jako 4k z youTube (ekstra obraz), PS3 też ok, obraz z TV kablowej do przyjęcia choć do 4K daleko, kolejny proble to choć do 50'' cali u brata nie miłem jakiś zastrzeżeń to doniesienia z sieci mówią że 55'' cali to już inna matryca i inny producent

-Samsung UE55JU7000
wiele osób poleca bo już ma 3D choć nie to jest ważne tylko to że 120 Hz, nie ma za t Nano Crystal więc już nie ma takiej dużej regulacji barw

-LG 55UF800V, 55UF8007, 55UF671V, 55LA965V
w zasadzi większość tych modeli dobre opinie niektóre 3D, matryce IPS dużo plusów mniej minusów, przy niektórych 400 zł zwrotu (nie wiem do kiedy promocja), czy kolekcja Star Wars :bober:

-Panasonic TX-55CX750E
teoretycznie jak Japończyk to dobry ale opinie w sieci i na tym forum mówią ż nie udana seria, problemy z matrycami, osobiście mi się nie podoba obudowa, wygląda marnie w porównaniu nawet do Samsungowych plastików poprawia wygląd tylko podstawka ale to raczej rzecz gustu gorzej z tą loterią jeśli chodzi o wyświetlanie obrazu, na pewno bardzo dobrze działa Firefox OS,
podobno już lepiej brać coś z serii CX700 lub CX680

-Sony 55X8505C, 55X8507C
no tu opinie raczej co do obrazu są bardzo dobre, nikt raczej na jakość obrazu nie narzeka, pasywnie chyba 100 Hz, 3D, Sony podobno nie padają zaraz po gwarancji choć naprawy gwarancyjne u nich też to nie rozkosz, dużo negatywnych opinii za to o systemie Android 5.0 który w nich jest, pewnie będzie jakaś kolejna aktualizacja ale nie wiadomo kiedy - generalnie Android w wersji 5.0 na telefony też nie ma dobrych opinii nowsze już lepiej działają

Wybór jest jeszcze jak Kiki często podpowiada z Philipsa i Sharpa wiec trudno coś wybrać. Jest tego trochę w tym przedziale cenowym ale co z tego wybrać. Nawet Sony i Panasonic w ww. zestawieniu mimo że markowy sprzęt to wad się nie ustrzegły!!
Jakieś macie inne pomysły czy przemyślenia czym się sugerować??
Co wybrać, co kupić na święta??

pozdr

Witam,

Dzisiaj byłem pooglądać TV.

W oko wpadły następujące modele:

Philips 55PUS7150/12
Panasonic TX-55CX700E
Samsung UE55JU6800

Dodatkowo czy mógłby mi ktoś udzielić info na temat poniższych modeli, czy warto też się przyjrzeć:

LG 55UF8007
Sony KD-55X8509C
Sony KDL-55W809C
SONY KD-55X8005C

Dzięki wielkie za info.

Ostatnia edycja:

jarek9306

New member
Panasonic 55cr430 Zgroza! zdecydowanie lepiej świeci 55cx700 aleeee myśle że najlepszym wyborem będzie 55w809 lub 55x8509 - oba bardzo porządnie świecą! Przy tych calach 100hz raczej ważna sprawa.

Dvid

New member
kupno tv pod ps4, pc, i tv satelitarn

Witam szukam tv wielkość 55 cale cena do 5000zł

Odległość tv od sofy 5 metrów

podłączone źródła:
-ps4 xbox
-pc
-antena satelitarna
-odtwarzacz blu-ray
-internet

rodzaj użytkowania
50% czasu pracy tv granie ps4/pc/xo
40% tv satelitarna / odtwarzacz blu-ray
10% internet /youtube i tym podobne aplikacje

zależy mi na tv z dobrym input lag dużo gram w strzelanki przez neta.

Pierwsza moja opcja to samsung ue55ju6500.
J tu moje pytanie
czy posiada hdmi 2.0 to do przesyłu treści rozdzielczości 4k jeśli jest jakieś nowsze lub chodzi o inne to przepraszam napiszcie jakie, teraz tak czy ma posiada tuner dvb-s do telewizji satelitarnej chodzi mi o to żeby talerz satelity bezpośrednio do tv załączyć i do tv włożyć karte np od nc+ albo cyfrowy polsat
i najważniejsze czy obraz full hd z konsolki ps4 czy xo cza tv w formacie 1080p/1080i/720p/ nie będzie zniekształcony po konwersacji go na wyższą rozdzielczość przez tv,
i czy można uniknąć konwersacji rozdzielczości chodzi mi tu głównie o ps4 i xo czy gry nie będą wyglądały gożej jak na standardowym tv full hd.
i też ważne jak wyglądają kolorki na tym tv.

mój drugi wybór to sony kdl w 809c albo w755c
i teraz tak czy warto zaoszczędzić te 500 albo 600 zł i kupić którychś z tych czy jednak wybrać samsunga
Z góry dzięki za pomoc i sorki że wpierdzielam się do tematu ;-)

Ostatnia edycja:

racuh

Banned
Panasonic 55cr430 Zgroza! zdecydowanie lepiej świeci 55cx700 aleeee myśle że najlepszym wyborem będzie 55w809 lub 55x8509 - oba bardzo porządnie świecą! Przy tych calach 100hz raczej ważna sprawa.

Możesz coś więcej powiedzieć? bo z tego co Panasonic pisze to ma Direct LED a nigdzie nie ma testów tego TV. Wiem że 55x8509 będzie lepsze ale nie w tej klasie cenowej, za 4 tys to nawet się nie dostanie W809.

dick89

New member

Głównie ważnymi sprawami dla mnie to płynność i ostrość obrazu, czyli jakość. Na dalszy plan schodzą bajery i inne rzeczy z których i tak pewnie bym nie korzystał...

Do góry