Wg mnie są na tym samym poziomie powłok.
Sony ma dużą jasność, więc daje radę.
Z tą deklasacją to chyba bym się nie zgodził. Porównywałem 65" Q80R i 65" XH8505, co prawda nie stały obok siebie, ale moim zdaniem odbicia były na podobnym poziomie. Jak będę miał chwilę czasu to aż podjadę do sklepu ponownie i porównam, jeśli Q80R jeszcze stoi.
Ale to nie jest tak, że ten filtr jest zły. Oglądałem przed zakupem w sklepie Q80R i odnoszę wrażenie, że odbicia na ekranie były na poziomie XH9505. W porównaniu do plazmy jest znacznie lepiej, nie przeszkadzają mi. A pisałem o monitorach, bo mam NEC PA272W i PA271Q, obydwa mają matrycę matową ale w PA271Q naprawdę mało się odbija.
Wg mnie są na tym samym poziomie powłok.
Sony ma dużą jasność, więc daje radę.
Faktycznie na Samsungu odbicia trochę mniejsze, ale do porównania bierz tylko lewy górny narożnik. Dla odmiany czerń trochę taka słabsza. Dalej jednak będę uważał, że przy użytkowaniu nie ma specjalnej różnicy.
A cena trochę wysoka. Ja zapłaciłem 6299 za 65".
Faktycznie na Samsungu odbicia trochę mniejsze, ale do porównania bierz tylko lewy górny narożnik. Dla odmiany czerń trochę taka słabsza. Dalej jednak będę uważał, że przy użytkowaniu nie ma specjalnej różnicy.
A cena trochę wysoka. Ja zapłaciłem 6299 za 65".
Miałem Panasonic TX-P50VT30 i jest zdecydowanie lepiej w dzień, wieczorem też, ale w mojej subiektywnej opinii różnica jest mniejsza. I mówię tu o kablówce w SD, FullHD, plikach MKV przez LAN i Netflix. Jeśli chodzi o funkcjonalność to nie ma o czym mówić - Panasonic to w tej chwili tylko ekran, a do Sony póki co nie trzeba nic podłączać i wszystko działa.
W MediaMarkt był za 6999 nowy, i dostałem 700 zwrotu na kartę podarunkową, a że i tak muszę kupić trochę drobnego AGD to mi pasowało.
Co do HDR to jak to sprawdzić? Da się na PS4Pro?